16.8.2011

OHO! Kreikalta tulee vakuudet?

"Suomi ja Kreikka ovat pääsee yhteisymmärrykseen lainavakuuksista", kertoi kuulema valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. "Vakuusjärjestelyn kautta voimme olla mukana Kreikan seuraavassa lainaohjelmassa", hän jatkoi. Täytyy varmaan uskoa, että ministeri on oikeassa ja tosissaan. Mitäpä tuota suotta epäilemään, vaikka kaikkea ei ihmispolo saata ymmärtää...

Tiettävästi suomalaisten yhteisistä velkavaroista taataan tai vipataan taas mukaville kreikkalaisille tai joillekin saksalaisille ja ranskalaisille ja ties mille pankeille kreikkalaisten nimissä taas semmoiset 1,4 miljardia. 

Aiemminhan Suomi jo lupasi lainata Kreikalle (lue=pankeille) suoraan tuommoiset 1,6 miljardia. Yhteensä suomalaiset pistänevät likoon kolmisen miljardia euroa kreikkalaisten pelastamiseksi. Suomi antaa lainaa tai takaa, mikä ero sillä on, sen näemme joskus aikanaan.


Nyt Kreikka on kuulema luvannut Suomelle kattavat vakuudet, vieläpä talletuksina? Siis kai kaikista euromaista vain ja yksin Suomelle? Kreikka se vain taikoo jostain hirmuiset rahat, jotka se voi sijoittaa vakuuksiksi - euromaiden, kuten Suomen antamille takauksille. Taikureita ovat?

Eihän näitä Euroopan maiden raha-ja velka-asioita enää ihmisjärjellä tajua. Olkoonkin, etteivät "sopimuksen" kaikki yksityiskohdat ole tulleet julki. 

Intrigööri  kysyikin, ainoana kansalaismediana maailmassa, mielipidettä vakuuksista pikku gallupissa muutamilta eläinystäviltämme. Koirankopista saatu mielipide on jo näissä asioissa yhtä pätevä kuin omakin aatostelu.


Mitä mieltä olette Suomen ehkä saamista Kreikka-lainojen oikeista vakuuksista, 
herra Hauska Hurtta?


"Mrrrr, täytyy kyllä sanoa, että 
olisin kyllä niistä hyvin, 
hyvin yllättynyt! "


















Uskotteko, että Suomi tosiaan saa pankkitalletuksia lainasitoutumustensa vakuudeksi, rouva Hurja Haukku?
"Älä nyt viitsi meitsii hölmönä haukuttaa! 
Ja mun kuvaa et kyllä paa siihen 
tyhmään plokiisi tai tälle kopille
ei oo enää tulemista!"


Entä herra Hieno Apina. Kertokaahan mielipiteenne Kreikan Suomelle antamista vakuuksista!


"Täytyy kyllä sanoa, että nämä 
vakuusoliivit ovat oikein 
mainioita, mutta viinissä 
on vuohenmaidon maku."














Joko kuulitte Kreikka-vakuuksista, vanha herra Kulman Kovis?


"Tuota nyt ei usko puudelikaan. Nyt
meinaa jo hampaita naurattaa!"














Päätän galluppini tällä erää tähän.

* * *
Mitä? Eikö muka koirilta ja kissoilta tai apinoilta pitäisi kysellä? Totta Mooses pitää! Suomalaiset rajakoirat Eddie ja Aku vainusivat vastikkään yli 26 miljoonan euron arvoisen hasislastin työmatkallaan Espanjassa. Nämä labradorinnoutajat haistoivat hasista reilut 3,5 tonnia. Tehkää perästä!

Ei kommentteja: