8.6.2013

Laastaria pyllyyn

Liikenneministeri Merja Kyllönen on Vasemmistoliiton puoluekokouksessa kertonut raataneensa "perse ruvella" ihmisen puolesta. Voe mahoton! Ja tuommoinen itseään säästämätön raadannalle alttiiksi paneminen tehty vielä Kataisen fanaattisessa kuusikkohallituksessa.

Onkohan käynyt kuin sananparressa, että "joka kuusikkoon kurkottaa, se katajaiseen kapsahtaa"? 
Toivottavasti Tampereella oli edes lääkintähenkilöstöä paikalla laastaroimassa!

Kyllösen ministeritoveri Carl Haglund, tuo hiukan Harold Lloydin näköinen militääriministerimme, oli puolestaan hyvässä  toverihengessä kertonut Porvoossa rkp:n puoluekokouksessa, jotta Suomella ei ole enää varaa hyvinvointiyhteiskuntaan.


Eipä siinä mittään, tottahan Carl haasteli, sillä siltä tuo meininki nyt näyttää. Suuria tosielämän oivalluksia hän jakoi lisääkin toteamalla mm., että duunipaikkoja tarvittaisiin, sillä "yksityisrahoitteiset työpaikat kannattelevat julkista sektoria".

Molemmat nyt kokoustavat pienehköt puolueet puolestaan kannattelevat kovasti Kataisen hallitusta ja samalla hyvinvointiyhteiskuntamme rippeiden siirtämistä historian hämäriin. 


Laastariakin saatetaan tarvita vielä moneen rupusakin rupeen ennenkuin tavoitteena oleva EU:n pieni osavaltio Suomi on kaulittu, kääritty ja  puristettu kuivaksi Brysselin suuren suuressa leivinuunissa paistettavaksi, keralla muiden pikkupullien.


***
Liikenneministeri aikoo tiemmä myös paikallistaa amerikkalaisten imperialistien sotilastekniikan eli gps-satelliittien avulla jokaisen Suomessa ajelevan rekisteröidyn auton, romuttaa huonokuntoisen tiestön ylipainorekoilla ja kilpailuttaa (yksityistää) jostakin, vain äärikapitalistien tajuamasta syystä, rautateiden henkilöliikenteen. Tässä taisi tulla mainituksi vasta osa ao. ministeriön keskeneräisistä maata kaatavista hankkeista.

Puolustusministeri puolestaan aikonee lakkauttaa useimmat suomenkieliset joukko-osastot ja siirtyä satunnaiseen sissipuolustukseen. Uuden stragian mukaan vihulaisen höökiessä salakavalasti esimerkiksi koillisesta, idästä tai kaakosta sissit kaivautuvat syvälle naamioituihin sissipoteroihin piiloon.


Piilopoteroissa sissit pysyvät  eväineen ja valkoisine nenäliinoineen, kunnes käsky käy antautua. Vihapuheitakaan vihollisesta ei tietenkään sallita. 


Koska meillä ei pian enää ole mitään säilyttämisen tai puolustamisen arvoista hyvinvointiyhteiskuntaa, ei myöskään ruutia turhaan polteta, vaan maata valloittavan vihulaisen annetaan astua suomalaisen koko maailmaa syleilevän  sosiaaliturvan, vanhustenhoidon ja paisuvan humanitaarisen maahanmuuton yhdessä muodostamaan talousmiinaan.

Voisi kyllä olla, että vihulainen on talousmiinoihinkin varautunut? Käytännössä polakkaa, suolakurkkua ja votkaa olisi junakuormittain luvassa. Mitäpä nyt pieni tsuhnakansa eräänkin suurvallan kansojen meressä meinaisi? Vielä isommassa suurvallassa tämmöistä muutaman miljoonan populaa ei edes huomaisi, vaikka sen päälle tallaisi.

***

Puolueissa korostetaan sitä, että vihaisilla puheilla ja kritiikillä yhteiskunnan vihollisia ja haitakkeita vastaan on nollatoleranssi. Intrigöörin satunnaisen tulkinnan mukaan tämä koskee myös autuasta EU:n talousunionia, tutummin sanottuna 4-Reichsia, mistä Suomen talouden "haasteet" eivät ainakaan koskaan voi johtua. Eipä tietenkään. 


Kaikki paha maailmassa on useimpien puolueiden, kuten tässä mainittujen kahden puolueen, tulkintojen mukaan meidän suomalaisten omaa syytä ja erityisesti kantakansan syytä. Kaikki hyvä ja rikastuttava tulee tänne Pohjan perille ulkopuolelta, mitä kauempaa, sen parempi. Mitä enemmän vanhoja vallinneita tapoja ja arvoja romutetaan, sen parempi.


Näin on näreet. Eikä tutkassa oikeastaan ole noista puoluekokouksista mitään muuta huomion arvoista kommentoitavaa tai Kyllösen omin sanoin "sontaa lapioitavana". Hyvinvointiyhteiskunnan alasajo toteutuu varmaankin nopeasti molempien puolueiden ja koko hallituksen tavoittelemalla tavalla.


Mutta mitä tulee lopulta vanhan suomalais-pohjoismaisen hyvinvointimallin tilalle? Ehkäpä elämme lopulta jossain unionin aateliston hallinnoimassa feodaalimallissa, jatkuvassa kreikkalaisessa tragediassa? Luvassa lienee, kiitos unionin, ainakin jännitystä ja vaihtelevia tilanteita, kuten kreikkalais-espanjalaisessa  selviytymispelissä: "Tänään kotona, huomenna kadulla". 

Mutta nyt sontalapiot santaan ja takaisin kesän viettoon! Syytäkin on, koska keskittyminen herpaantuu, mutta näppis toimii. Se on sama vika kuin poliitikoilla, joilla itse ajatus unohtuu, jos sitä olikaan, mutta puhe jatkuu.***

Ei kommentteja: