13.6.2013

Sponsoreita politiikkaan

Intrigööri ei ole toistaiseksi haaveillut mainostavansa blogissaan mitään tuotteita. Euroopan unionia olen kyllä mainostanut jo kaksi ja puoli vuotta ihan pyyteettömästi keskittyen ylistämään unionin loistavia saavutuksia eurooppalaisten ihmisten parhaaksi, kuten... 

No nyt ei mun muistu mieleheni heti yhtään meidän tavisten kannalta myönteistä saavutusta, mutta muisti se vain pätkii.

Yhden kerran intrigöörille on tarjottu tähän blogiin nettikasinon piilomainontaa, mutta siitä luvattiin maksaakin niin kurjasti, että se varsin kyseenalainen tarjous piti torjua. Blogi. vaikka pienikin, on sentään julkinen juttu, joten jokin roti tässäkin hommassa on oltava.

Kun tässä politiikkaakin sivuavassa blogissa on vain pienehkö määrä kävijöitä, vaihtelevasti muutamista kymmenistä harvoin jopa satoihin postausta kohti, ne kävijät ja lukijat ovat sitä tärkeämpiä, eikä sellaista porukkaa sovi härnätä. Enemmän kävijöitä saadakseen pitäisi kai olla aktiivisesti mukana keskusteluissa, pärstäkirjassa, jne. Mutta klikkaajien laatu onkin tärkeämpää kuin määrä.

Tässä blogissa ei sitten vastakaan harrasteta piilomainontaa, ei ainakaan ihan halavalla! Täytyy vain odotella parempia tarjouksia ja mainostaa sitten näkyvästi, jos mainostaa. Tulee se vielä joulupukkikin.

Tuotelahjojakaan en ole saanut. Ehkä se johtuu siitä, etten ole mainostanut mitään? Ai niin, alkuun ja myöhemminkin yrittelin vähän kannustaa persuja, koska mitään muutakaan vaihtoehtoa sekoboltsipolitiikalle ei suomalaisessa puoluekentässä ole. Persuilta en ole saanut edes tuohitorvea. Pitäkää ne virsunnekin! Ja se kontti! Ja Vatikaani!

Mutta harjoitellaan. Poliittisten hajahuomioiden blogissa on vaikea keksiä mitään mainostettavaa ainakaan niin, että siitä alkaisi joku maksamaan.

***
Ämmien muotiblogeissa on alvariinsa esissä vaikka mitä värikästä patiinia, pöksyä ja retonkia. Muoti- ja ruokablogeilla onkin miljoonamitalla lukijoita. Suosituimmat blogistit varmaan pärjäävät itsekin paksusti? Intrigöörikin on varreltaan keskipaksu, mutta ihmettelee itsekin, että millä rahalla.

Intrigöörin tapana ei ole olla kade. Suosittu viihdetuote on suosionsa ansainnut. Kansa luki aikoinaan Jerry Cottoneita ennemmin kuin tiilenpäitä tai katseli Speden Turhapuroja, nyttemmin töllätään Salkkareita ja mitä lie, mutta sellaiset jutut ovat kyllä tarpeellisia ihmisten viihdyttäjiä. Ihmisille pitää tarjota sitä, mistä he tykkäävät. Kaikki eivät kaikesta tykkää, mutta jokaiselle aina löytyy jotakin.

Kirjailija Kalle Päätalon teksteissäkin täytyy olla paljon alkuvoimaa, mitä paljon kaikenlaista muuta lueskellut meikä ei ole vielä hoksinut, mutta laaja lukeva kansa on Kallea arvostanut. Ja kansa se vain on oikeassa, vaikka politiikot eivät ole sitä omassa vallan ja rahanhimossaan hoksineet. 

Jos poliitikot jotain pelkäävät, se on kansanäänestys. Kansanvalta on meillä vain simänlumetta ja harhaa, kuten niin moni muukin asia. Puolueiden valta alkaa olla niin ehdoton, ettei lumelääkkeitäkään tarvitse pian vaalikarjalle tarjoilla. 

Perustuslaki, hah? Mikä se on? Onko sekin joku perussuomalaisten keksintö?

Tosiasia kuitenkin lienee, ettei politiikka kovin laajalti kiinnosta ihmisiä. Jos se kiinnostaisi, nykyisillä päättäjillä voisi olla kyyti kylmää.

***
Mutta nyt piti siis harjoitella poliittisen mainosblogin pitämistä!  Kalenterissa on kesä ja poliitikot painuvat pitkille lomilleen, paitsi ne keskeiset päättäjät, jotka kähmyilevät kesäisin mitä milloinkin, kun toiset eivät huilivuorossa ole niin tarkkoina. Mediamafiakin on lomilla tai on jättänyt olemattomien uutisten metsästyksen ketterille kesätoimittajille. 

Kesällä meidät, tämä yhteinen Suomikin, saatetaan myydä melkein huomaamatta! On siitä vielä vähän myymättäkin tai toisten hallintaan saattamatta.

Intrigööri myy tässä nyt koemielessä muutamaa fantastisen pätevää suomalaista poliitikkoa, joille uskoisi löytyvän heidän loistavaa osaamistaan edellyttämiä byrokratiavirkoja ja huipputehtäviä esimerkiksi unionin lihapatojen äärestä. 

Nimitetiinhän syrjäytetty ex-ministeri Maria Guzenina-Richardsonkin (sd) vastikään Euroopan neuvoston suomalaisvaltuuskunnan vetäjäksi, sillä ei hyväveli sentään siskoa jätä. Joku hyvänveljen veli saattaa jäädäkin tekstiviestillä soittelemaan, kuten se toinen syrjäytetty demariministeri, Jukka Gustafsson, mutta se on ymmärrettävää, sillä miestä on aina lupa tölviä, siitä ei älämölöä nosteta.

Tietäen hyvin, että poliitikot eivät millään haluaisi nostaa omaa kynttiläänsä vakan alta, intrigööri mainostaa tässä kokeeksi viittä suomalaisten poliitikan huippumoniosaajaa yhä haastavampiin ja rikastuttavampiin tehtäviin vaikka jossain unionin byrokraattiarmeijassa. 

Uudet haasteet voivat löytyä ihan mistä vain, mutta tämmöisten henkilöiden kyvyt valuvat varmasti pienessä Suomessa aivan hukkaan. Globaalit ja eurooppalaiset rekrytoijat, olkaa nyt tarkkana, sillä tämä mahdollisuus ei ehkä toistu. 

Kesällä on hyvää aikaa sopia asioista ja diileistä. Käykää kiinni, ottakaa parhaat fantsupoliitikot päältä, viekää ihmeessä heidät pois ja pitäkää heistä kiinni! Kyllä isolla rahalla lähtee!

Ohessa on vain lyhyt esittely, sillä kaikki nämä henkilöt kyllä osaavat puhua puolestaan.

Jyrki "Selättäjä" Katainen, kaataa kaikki kriisit ketterästi, kaikkien niskaan. Köyhillä on ollut helppo harjoitella. Tarvittaessa Jykä selättää itsensäkin, kotipihallaan.

Jutta "Tiukkis" Urpilainen. AAA-luokan takuuttaja ja vakuuttelija iänikuinen. Valtion velka ei ole nälkä. Jos tulee nälkä, syökää pullaa! Jutan puolueella on kyllä takanaan kunniakas tulevaisuus.

Kaikkien moniosaajien sankari, kamu ja kaveri, Alexander "Bullshit" Stubb. Siinä on persunkestävä mies, joka ei mitään vaativaa pestiä kaihda. Saapuu työpaikalle hymy korvissa, vaikka juosten.

Mari G:tä vietiin jo poliitiikan hypermarketista, tällä kertaa.

Ville "Ratti" Niinistö. Hallituksen kieroimman puolueen veturi. Mikä vain hulluus menee Suomessa läpi, kunhan se vähänkin vihertää. Aate saa olla minkä värinen vain, kunhan se on vihreä.

Paavo "Audi" Arhinmäki. Aate on hukassa, mutta ei se yhtään haittaa, kuten ei edellistäkään ministeriä. Vasemmisto kyllä turvaa kansalle työtä, ainakin työpajoista, sekä leipää, ainakin leipäjonoista. Eikä Paavo periksi anna, vaan laittaa leipään vaikka puolet petäjäistä. 


Politiikan HulluKesäAle jatkuu. Lisää huippuosaajia 
tarjouksessa ehkä jo ensi viikolla!


***

Ei kommentteja: