31.5.2014

Vastuullista valehtelua

Mikä on Suomen ja Ruotsin politiikan selvin ero? No, Suomen poliitinen johto valehtelee usein kansalaisille, hämää ja salailee tärkeitä asioita. 

Ruotsissa ei luikeroida ainakaan ihan kaikissa asioissa, kuten maanpuolustuksessa. Kun venäläiset taannoin härnäsivät Ruotsin ilmapuolustusta, siellä myönnettiin heti, että mehän kyllä nukuttiin.

Kun venäläiset koukkailivat tuossa vastikään Suomen ilmatilassa, meillä vastuullinen pääministeri satuili kansalaisille tiedotusvälineiden kautta, että kyllä ne Hornetit olivat ilmassa kymmenessä minuutissa.

Savon Sanomat kertoo, että Hornetit suhahtivat taivaalle vasta nelisen tuntia ensimmäisten ilmatilan loukkausten jälkeen. Ainakin intrigööri uskoo lehden tietojen olevan oikeita.

No, eihän meillä Suomessa voi rauhan vallitessa olla sotatilan edellyttämiä valmiuksia. Jos Suomenlahden ahtailla ilmakäytävillä alvariinsa lentävät venäläiset haluavat härnätä ja tiedustella valmiuksia, niin he vain tekevät. 

Tapahtunut voidaan kyllä todeta tutkilla reaaliajassa, mutta tuskinpa semmoisessa tilanteessa käytetään ikinä torjuntaohjuksia. Toisaalta venäläisetkin näkevät tutkillaan pitkälle, sekin on helposti todettavissa, ovatko suomalaiset hävittäjät ilmassa.

Täysi ilmatilan valvonta edellyttäisi kai Israelin tasoista maanpuolustusta ja ilmatorjuntaa, joka on aina valmiina torjumaan mm. rauhanjärjestö Hamasin vuosittain ampumia tuhansia raketteja. Että tämmöisiä nyt, tällaisena rauhallisena aamuna.


***

Ei kommentteja: