12.5.2017

Kova kyty natoon


Kaikkihan me tiedämme, että nato tarkoittaa wanhassa suomen kielessä naisen aviomiehen sisarta. Intris ei kyllä tiennyt, että aviomiehen veli olisi nimeltään kyty, mutta nyt tiedän. Nykyisin kun kaikenlaiset naimaliitot ovat melkein sukupuolineutraaleja, kumpikaan ikivanha nimitys ei tarkoittane mitään. Paitsi tuo Nato on jotenkin tuttu sana.

Puolestamme uupumatta taistelevat kansanedustajat ovat kuulema leipomassa lakipakettia, mikä mahdollistaisi Suomelle sotilasavun antamisen ja ottamisen unionin turvatakuiden myötä. EU:n valtioiden lisäksi lakiesityksessä mainitaan kansainvälinen järjestö. Sellainen olisi tietenkin nykyajan Nato. No, on muitakin, kuten sekin YK.

Lakipykälien vispaajia kai syyhyttäisi velvoittaa tai pakottaa puolustusvoimien henkilökunta eli kantapeikot tarvittaessa sotatöihin ulkomaille. Kovanpuoleisia palkkojakin jossain uutistuutissa vilauteltiin, tarkemmin tässä. 

Soltuilla on tietysti asiasta omat näkemyksensä, mutta yleensä vapaaehtoinen sotiminen muiden maiden tai järjestöjen puolesta, jonkinlainen palkkasoturin rooli, katsottaneen pakkoa paremmaksi. Velvollisuus koskee vanhaan malliin, toistaiseksi, vain Suomen puolustamista.

Kyllä on taas joillakin tai monilla kova kytö tai kyty Natoon! EU:lla ei ainakaan vielä ole olemassakaan mainittavaa yhteistä puolustus- tai hyökkäysliittoa. EU:n nk. nopean toiminnan joukoillakin lie tähän mennessä ollut kiire ainoastaan syömään ja lomille? Ja hyvä niin. 


Lisäilyjä: 

Naurettavia kansanäänestyksiä? Linkki blogiin.

Ajopuu ei sammaloidu. Linkki IL:n juttuun.

Demareilta lakiuudistukselle moitteita. Linkki VU:n juttuun.
***

Ei kommentteja: