4.5.2017

Suomi - vihaamisen suurvalta?

YK:n ihmisoikeusneuvoston järkkäämässä arvioinnissa Genevessä lytättiin Suomen toimet rasismia vastaan. Vihapuhe, sekä sanallisena että verkossa on kuulema näkyvimpiä ihmisoikeusrikkeitä Suomessa, kuten naisiin kohdistuva väkivaltakin.

YK:n jäsenvaltioiden vertaistarkastelu tehtiin tätä ennen vuonna 2012. Tilanne lienee viidessä vuodessa pahentunut, ainakin joidenkin arvioitsijoiden mielestä. Turvapaikanhakijoiden kohtelukin on tiukentunut.

Savon Sanomat kertoo, että toisaalta Suomea myös kiiteltiin puheenvuoroissa pitkään jatkuneesta työstä ihmisoikeuksien hyväksi. Norjalaiset kyllä tylysti huomauttivat meittii siitä, ettei Suomessa enää pidetä saamelaisia alkuperäiskansana, vaan vain kielellisenä vähemmistönä.

Suomessa otetaan löyhötyspykälä päälle milloin mistäkin kuvitteellisestakin saavutuksesta. Olemme viime vuosinakin yrittäneet olla suurvaltaa ja maailman parhaita jos vaikka missä asioissa. Onkohan Suomi nyt sitten maailman ykkösenä netin vihakirjoittelussa ja muissa sellaisissa ikävissä asioissa? Eipä tunnu uskottavalta. Naisrauhaa on viime vuosina Suomessa kyllä rikottu entisaikoja useammin, mutta ketkähän sitä ovat olleet useimmin  rikkomassa?

***
Brittilässäkään ei mene taviskansalaisten kannalta oikein leppoisasti, vaikka siellä päästäänkin hiljalleen eroon Junckerin ja muiden emäglobalistien pyörittämästä kaikkia kuristavasta EU:n pankki-unionista. Aina siitäkin jotain pahaa seuraa, kuten jenkkilän mahtavan viihdeteollisuuden entistä rankempi jyräys.

Mikrobitti informeeraa, jotta Briteissä tuli toukokuun alusta käyttöön uusi laki, mikä ottaa äärijyrkän kannan verkkopiratismiin. Kovimmat rangaistukset noista rikkeistä olivat ennen parin vuoden kakkuja, melkein vain kunnon "saunareissuja". Nyt peruukkipäinen tuomari saattaa pamauttaa piraatille pöytään jopa kymmenen vuoden vankilatuomion. 

Ennen muinoin Englannissa merirosvoja ripustettiin killumaan kaulastaan raakapuiden nokkaan. Toisaalta nuo vanhan ajan piraatit murhasivat ja vammautivat paljon ihmisiä päätyönsä eli rosvoamisen ohessa. Vielä enemmän toisaalta, Englannin kruununhaltija saattoi jakaa suosimilleen seilaajille eli hovin kirstun kartuttajille kaapparinkirjoja. Joillakin kaikkein pahimmilla kelmeillä oli silloin muka "laillinen" lupa ryövätä ja murhata vaikka keitä muiden maiden merenkulkijoita.

Rosvoaako vertaisverkossa touhuava ja siinä  samalla sisältöjä jakava piraatti todella ja mitä, sitäkään ei enää tarvitse oikeudessa osoittaa, eikä todistaa. Pelkkä teoreettinen mahdollisuus talousvahinkojen aiheuttamisesta suurille tekijänoikeuksien haltijoille riittää. Tiemmä jopa viisi miljoonaa brittiä imuroi viihdettä laittomista lähteistä, joten oikeudessa riittää vastakin töitä ja vankiloissa uusia asukkeja.

Elämme synkkiä, mutta kovia aikoja!


***
Lisäys: Jokaisen itseään arvostavan vihapuhujan kannattaisi opetella saksaa, ainakin vloggaillessa. Miksikö? Tuubin videoista se selviää!

2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Rasismi ja vihaaminen saattavat saavuttaa Suomessa sellaiset mittasuhteet, ettei tätä enää pidetä maahanmuuttajille turvallisena maana. Jo nyt USA varoittaa matkustamasta Eurooppaan, vai miten se oli?

Kyllä juuri näin: Elämme synkkiä, mutta kovia aikoja!

intrigööri kirjoitti...

Kyllä Suomeen tuloa suunnittelevien turvapaikanhakijoiden kannattaisi lakata sauhuttamasta sandaaleita jossain rasismivapaassa maassa, viimeistään Ruotsissa.
Niinkin huima aatos tuli mieleen, jotta koskahan urheiluhullussa Suomessa järjestetään vihapuhumisen SM-kisat? Tässä blogissa en kuitenkaan siihen kannusta. Tosin voisi se vihainen puhe ja kirjoittelu kohdistua mihin ja keihin vain, ei sen tarvitsisi olla esim. etnistä tai uskonnollista sorttia.