14.8.2017

Bernerillä jo uutta tuutissa!

Lisäys 20.2.2019: Berner loikkasi pankkipuolueeseen.


  


*****

Bernerin liikenne- ja viestintäministeriöstä kajahtaa taas perjantaina, mikäli IS:n ennakkojuttu pitää paikkansa. Tällä kertaa liikenneministeri kertonee liikenneverkkotyöryhmän uusista ja autoilua rikastuttavista suunnitelmista.

Vaikka tietoa ei ole tietenkään tihkunut blogiukolle sitäkään vähää kuin sopulimedialle, voi luulotella, että ainakin liikenteen päästöjen pudottamisesta on kysymys. Autoveron alentaminenkin on esillä. Työryhmä on saanut jo kymmenittäin lausuntoja.

Lisäys 18.8 2017: Työryhmän infoa siirrettiin, erimielisyyksiä löytyy. Linkki juttuun.

Bernerin seuraavan töräytyksen painoarvoa lisää tietysti se, että kehysriihessä on kuulema päätetty lapioida tuommoisiin tarkoituksiin jopa 100 miljoonaa euroa. 

Pressin mukaan on päästöjen purkamisen lisäksi odotettavissa mm. konsteja autokannan uusimiseen, uusia teknologioita ja autoilun vähentämistä. Tuommoisten aikeiden luulisi pitävän sisällään jatkoa vanhojen kotteroiden romutuspalkkioille, sähköautoilun tukemista, sekä tietysti biopohjaisten polttoaineiden suosimista. 

Mitä pitänee sisällään autoilun vähentäminen? Eikö Suomessa vallitsekaan vapaa liikkuvuus? Hallituksen ja eduskunnan teslakerholaiset eivät kerro.

Ehkä aiotaan toteuttaa myös se vanha jurnutus yksityisautoilun autoilun gps-seurannasta? Liekö sitten mitään taustaa vihreiden uuden, mutta viriilin vetäjän arvioissa, jotta autoileminen maaseudulla voisi tulla halvemmaksi kuin kaupungeissa? Ei se auta kuin odotella uusia suuria visioita liikenneratkaisuista perjantaihin asti.

***
Laitan pari linkkivinkkiä autoilun uusista teknologisista ratkaisuista, vaikka taksitolpalle?  Tuulella ja auringolla toimivia autoja on kokeiltu, mm. Nigeriassa.

Alla on kaavio tuuli & aurinkoautosta ja tässä linkki juttuun.



***

25.1.2019:  Autoilusta kerrotaan Muumilaakson tarinoita.











Ei kommentteja: