21.8.2017

Ei anneta peelolle valtaa!

Intrigöörikin on jo vuosia odotellut, että byrokraattis-poliittinen Vatikaanimme EU tekisi kestävät ratkaisunsa esimerkiksi eurooppalaisen kantaväestön suurtyöttömyyden ja hallitsemattoman maahanmuuton järkeistämiseksi. Vaan kun EU ei päätä, eikä tee. Mistään ei tule mitään, ei näissäkään kaikille eurooppalaisille tärkeissä asioissa.

Presidentti Niinistö oli huolissaan muuttoliikkeestä infossaan sunnuntaina Mäntyniemessä. Hänen mielestään EU:n olisi kyllä hoidettava tuommoinenkin ongelmainen asia kuin humanitaarinen muuttoliike. Pressan mielestä ei seuraa mitään hyvää, jos jokainen EU-maa alkaa tehdä asiassa omia ratkaisujaan.

Mutta mitä siitä sitten seuraa, kun EU ei saa aikaiseksi yhteistä matu-ratkaisua, eivätkä jäsenmaat saisi tehdä omin päin mitään? No, koski vain pauhaa ja suma seisoo. Omia ratkaisujaan laatineita jäsenmaita halutaan kyllä tuntuvasti rangaista.

***


Suomi väittää olevansa itsenäinen valtio. Onhan meillä mm. oma presidentti ja laumoittain erittäin tärkeitä politrukkeja, kuten ministeri-peelo-kanistereita. Suomi 100-juhlavuotta hehkutellaan mitä ihmeellisemmin tavoin, mutta onko se koko itsenäisyys pelkkää puppujuttua? Todellisuudessa meillä on jo päällämme varjoliittovaltio, joka on yleensä  vallanhimoinen komentelija, sekä toisaalta jarrumies ja armoton rahastaja.

Suomen olisi jo aika tehdä oikea itsenäisyyden juhlavuoden teko eli laatia omat realistiset eli kestävät päätöksensä maahantulosta. Suomen ratkaisusta voisi tulla malli koko EU:n kattavalle linjaukselle maahantulon ja kriisimaista Eurooppaan tulevan, kasvavan muuttoliikkeen hallitsemiseksi. Silloin Suomi olisi "johtava maa" tässäkin asiassa!

Suuret maat viilaisivat tietysti Brysselistä huolimatta omat mallinsa niille parhaiten sopiviksi ja pienemmät voisivat vaikka peesailla jopa Suomea. Paitsi tietenkin humanistinen suurvalta Ruotsi, jonka matutaakkaa mekin olemme kalliisti, mutta auliisti jakaneet.VOK:ki se on, mikä "kannattaa".Poliisi on huolissaan: Vaarallisia turvapaikkaa hakevia on, mutta heillä ei ole edes yhdistävää tekijää. Intrigööri tietää, että kyllä on, on ainakin yksi vahvasti yhdistävä tekijä, mutta sitä ei uskonrauhan takia sopisi sanoa. 


Linkki ESS:n juttuun 25.9.2017: http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2402655
***

2 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Ainoa mahdollisuus on se, että tapahtuu jotain sellaista, joka vain pakottaa EU- maat luopumaan Schengen- sopimuksesta. Britannian erokaan ei vielä riittänyt.

intrigööri kirjoitti...

Schengen kuulosti aikoinaan hyvältä sopimukselta, mutta yhtä kelvoton siitäkin tuli kuin muistakin EU:n diileistä. Jossain vaiheessa komisariukset alkavat keskuspankin kanssa kiristää pyristeleviä ja ylivelkaisia jäsenmaita korkoja nostamalla?