4.10.2017

EU kannustaa pamputtajiaLinkki:
***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Maailman luotetuin valemedia paljasti räikeitä huijauksia koskien Katalonian franconsteinien hirviöiden pamppukarnevaaleja. On osoitettu, että useita tapahtumiin liittymättömiä kuvia on ujutettu mukaan
"Mutta Espanjassa lehdet ovat tunnistaneet useita verkkoon ladattuja kuvia, jotka ovat peräisin vuosien takaisista mielenosoituksista" https://yle.fi/uutiset/3-9870267

Nyt jäädään odottamaan valhetotuussanomien todistelua, että myös lukuisat videostriimit Rajoyn koirien riehunnasta ovat, no epäluotettavia, koska Brysselin rahapajojen ääreltä ei ole vielä saatu vahvistusta mihinkään asiaan.

Suomen vihapuhesuitsinnasta ansiokas kirjoitus, kuinkas muutenkaan, JS Hankamäeltä. Kannattaa lukea (jos ei mene maine ja kunnia) MV-lehdestä, koska mukana terävää suomen kieltä myös kommentoijilta (etenkin Ilkka Forsten, käy läpi koko kommentointiosio!)
https://mvlehti.net/2017/10/07/hankamaki-miksi-vihapuheen-kasite-on-vaarallinen/

intrigööri kirjoitti...

Vanhan kansan hölmöläissadut ovat mietoja siihen nähden, millaista reaalipolitiikkaa Suomessa on jo pitkään harjoitettu. Vähän aikaa sitten politiikan puuropäät julistivat, ettei voi olla sananvapautta ilman sananvastuuta.
Satunnainen ajattelija intrigööri muistaa todenneensa jossain postauksessaan, että jos on sananvapaus, ei voi olla sananvastuuta. Sananvastuu tarkoittaa suunnilleen samaa kuin itsesensuuri, mihin piti joskus Urkin aikoina toimittajienkin alistua. Useimmat ihmiset hyvinkin tiesivät miten ihanaa Neuvostoliitossa oikeasti oli, mutta sitä ei saanut sanoa. Ylelläkin oli aivopesu-ohjelmansa, kuten Neuvostoliitto tänään ja Näin naapurissa.
Tavan kansalla ei ollut mitään vapaata julkista sanaa. Joitakin erimielisiä pamfletteja harvoin julkaistiin, mutta ne vaiettiin heti kuoliaaksi. Erimielisyys oli suomettumisen aikoihin kyllä laillista, mutta siihen ei käytännössä ollut mahdollisuuksia.
Nykyinen sanomisen ja kirjoittaminen vapaus on teoreettista, sillä sen käyttäminen vie herkästi käräjille. Sananvapauden tila on siis EU:n jäsenyyden myötä heikentynyt ja panta kiristyy. Köyhät tosiaan kyttäävät toisiaan ja herroja naurattaa. Katalonia ei ole yksin, sillä vielä tulee muuallakin kumiluoteja ja pamppua kantaväestön kankkuun.