23.10.2017

Soitellen soteen

Laulettu tietotärskäys sotesta.
Erehdys, 
katastrofi, 
keputus...

Sote- ja nk. maakuntamullistus ovat edelleen yhtä udmurttia tolkun kansalaisille, mutta sitä ne pyrkimykset näyttävät vielä olevan poliitikoillekin. Tai sitten meitä taas höynätään isolla porukalla?

Silti kentällä häärätään suurin kustannuksin jo täyttä päätä ja kisataan yhteiskunnalta nyt ja tulevaisuudessa pulppuavista rahavirroista, kuten päivän terveyskaupalliset uutiset kertovat, tässä ja tuossa.

Jos hallituksen piiskaamat uudistelut vielä toteutuvat, niiden myötä on todella osittain uusjaossa miljardeja euroja.

Potilaista tulee asiakkaita, mutta kärsiikö sellaisen pipin asiakkaan oikeasti vaatia jotain palvelua vai pitääkö tyytyä siihen minkä saa tai mitä lekuri tai joku määrää?

Soten myötä voisi vielä myllätä muitakin nimikkeitä. Entisistä kaikille tutuista terveys- eli arvauskeskuksista voisi tulla tervehtymöitä

Tervehtymöstä asiakas voi sitten saada hoidollisia operaatioita varten lähetteen sairaalaan eli uuskielessä pipilään. Pipilä osaa sitten sijaita ihan eri maakunnassa eli kepulassa, missä potilas, eikun asiakas asuu. Paljon riippunee siitä, mikä verosuunnitelupulju kyseisen pipilän omistaa.

Kyllä sotessa vielä jännitettävää riittää. Niin käy aina, kun toimivat systeemit pitää sorkkia rikki pelkän hallinnoimisen ja poliittisten tavoitteiden vuoksi eli suomeksi sanottuna pelkästään yksityisten voittojen kasvattamisen takia.

Linkki valistuneeseen arvioon. 

Onneksi sotesta irtoavat suunnattomat miljardien säästöt kansantaloudelle vielä pelastavat tilanteen? Tottahan Mooses?

Satojen miljoonien Apotista tulee hukkaputki?

Jokaiselle kykyjensä ja tarpeidensa mukaan? Vai mitä tonttulan väki, sekä kaikenkarvaiset kapitaatiokommarit ja -natsit?

***

Hjallis Harkimo: Entinen malli ei ole huono.

Elina Lepomäki ruotii sotea ja maakuntahallintoa.

Poliitikot piparipurkilla: Onko kokoomus edes pessyt käsiään?

Mitä EU-sedät sanovatkaan Suomi-pojan sotesta?

Elinkeinopolitiikkaa vai terveyspolitiikkaa?

Ei tullut kissalle takkia, tuli jotain muuta.

Epäilevän dosentin muistosanat sotelle.

Vai ei tehdä emähimmeliä?


Leikkaussaleja tyhjillään. Rahat menevät yksityistämisiin?

Hallitus paukuttaa päätään perustuslakiin. LInkki blogiin 2.11.***Liikunta edistää terveyttä enemmän kuin hallinnon veivaukset.

Usein meikäläinen kävelijä saa ihmeissään katsella, kuinka tosi kuntoilijat rientävät ohi sauvat kopisten tai hienon fillarin vaihteet raksahdellen. Pirtsakka äippäkin juoksee silloin tällöin ohi lastenrattaiden kanssa ja vauva istuu kyydissä silmät pyöreinä.

Ainakin fillariporvareilla on upeet älytekstiilit vai mitkä lie tekniset trikoot yllä. Vanhan käsityksen mukaan vaatteen tai tekstiilin ei tarvinnut olla älykäs, mutta ulkoilijan tai kuntoilijan pitäisi itse älytä pukeutua kelin mukaisesti.

Älyn käyttö ulkoistetaan tekniikalle vähän joka asiassa? Niin haluttaisiin kovasti tehdä myös autojen ja muiden liikennehärvelien ajamisessa, vaikka älyautot eivät koskaan tule pärjäämään ilman kuskia Suomen talvessa. 

Näimme pikku-ukon kanssa mennä viikolla tytön polkevan lenkkireitillä oikein isolla yksipyöräisellä. Se oli kyllä upeeta. Eivätkä ne pyöräilytrikoot ole mikään uusi keksintö, sellaiset olivat trendipellejen suosiossa jo sata vuotta sitten.

***
Ei kommentteja: