25.10.2017

Moro pääministeri Orpo!

Ennustelu on halvempaa
kuin lottoaminen. 

(Ja osuukin joskus.)
Taitaa käydä niin, että yksi irralleen päästetty politiikan toimittaja todella kupsauttaa Sipilän hallituksen nurin? Kepulaiset hyvin tietävät, ettei ontuvalla hevosella ole raveihin asiaa. Hallitus loikkii maata kaatavien uudistustensa kanssa kolmella tukijalalla, joista yksi on puujalka.

Toisaalta ei niistä laajemmistakaan hallituksista ole mikään varsinaisesti maata pelastanut, kuten taannoin Kataisen kuusikossakin nähtiin. Vasurit ja vihreät poistuivat kuusikosta kesken loppukauden rintakarvoja kasvattamaan. Lopulta pääministerikin liukeni Brysselin polliisilaitokselle ylikonstaapeliksi, eikun apulaiskomissaariksi.

Sipilä itse ei tarvinne suojatyöpaikkaa, vaikka poliittiselta uralta olisi pian tehtävä hätälasku jollekin sopivalle pisneskentälle vakuutuskuoria aukomaan vai mitä ne oli. Niin ja heippoja oikein paljon sinne pisneksiin vaan Bernerillekin!

Mitä sitten politiikassa tapahdutetaan seuraavaksi? Seuraaviin aikatauluvaaleihin olisi aikaa enää puolitoista vuotta, mutta kannattaako kolmen koplan hallituksen koikkelehtia sinne saakka? Eipä taida kannattaa. Sotelle voisi ottaa tarpeellista aikalisää ja kepu saisi viedä sen maakuntasuhmuraationsa mukanaan perunakuoppiin.

Jostakin kumman syystä kokoomuksen kannatus on edelleen korkealla, koska Suomessa niin halutaan olla porvareita, joten sieltä tullee myös seuraava pääkanisteri: Petteri Orpo. Onnittelen häntä tässä heti ensimmäisten joukossa, mutta en kyllä seuraa tilannetta hetki hetkeltä.

Muut hallituspuolueet ovat muita paitsi persuja, jotka Orpo tyrmäsi jo heti valmiiksi. Kepuakaan ei oikein saattaisi kiinnostaa. Sinivuokkojen kannatus ei riitä. Todennäköisesti kokoomuksen johdolla maata kaatamaan ja natottamaan käyvät seuraavaksi demarit ja  vihreät. Ehkä ministerin kyytiä saavat vasuritkin, jos punakaartin päällikkö L. Andersson suostuu pistämään nyrkit taskuun. Jo vain suostuisi!

Ruotsalaiset ovat aina valmiina kuin lukkarit sotimaan, kuten kristillisetkin, taivas varjelkoon! Paljon onnea kaikille mainituille jo valmiiksi!

Mutta miten käy Soinin sinisineen? Toivottavasti hyvin ja ainakin tulevaisuudessa heille taivas on jossakin sininen. Pelissä tapahtuu. Intrigööri ei ole loikkareille kitkerä, eikä katkera, vaikka jatkaneekin perussuomalaisten äänestämistä.

Tosi on kuitenkin se, että iso pata porisee vielä toistaiseksi Brysselissä, meitillä kokataan vain lisukkeita käärmekeiton pääkokkien ohjeilla.


Ennustelussa menestystä tähän asti, linkki IL:n juttuun.


***

Ei kommentteja: