22.5.2018

Veronmaksuvero

Etiäinen hallitusneuvotteluista 
reilun vuoden kuluttua:




Pääministeri Turpo: "Mutta millä ihmeellä me katetaan soten ja maakuntien kymmenen miljardin lisäkulut? Entä se maahanmuuton uusi miljardipotti? Onko ehdotuksia?"

Valtiovelkaministeri Alamäki: "Meillä on jo homma handelissa. Lätkätään sitä varten viiden prossan tilapäinen veronmaksuvero! Se tulee kaikille niille, jotka maksavat yleveroakin. Tilapäisyys katsotaan tietysti joka vuosi uudestaan.

Sossu- ja soteministeri Andersflicka: "Hyvä ajatus! Jos sellaiset patamustat poroporvarit kerran jotain veroa maksavat, kyllä niiltä voi repiä vähän lisääkin."

Turpo: "Kyllä tuo kuulostaa vähän kohtuuttomalta. Eikö voisi jotenkin ikäänkuin keventää verollepantujen taakkaa?"

Alamäki: "On meillä kyllä verotusdemokraattinen kevennyskikka siihenkin. Pannaan sille veronmaksuverolle nimeksi veronkevennysvero. Sehän on vähän sama asia, kuin torikauppiaalla, joka huutaa siellä huiskeessa, että eläkeläisille tuplahinnalla kaksi. Täydestä se menee ja halavalla tuntuu saavan."

Andersflicka: "Tosi on. Keventäähän se uusi vero selvästi veronmaksajilta perittävää kokonaisverotaakkaa, kunhan se on ensin peritty ja maksettu."

Turpo lyö kämmentä palisanteripöytään: "Veronkevennysverosta päätetty! Seuraavaksi haluan kuulla esityksiä lapsilisien ja toimeentulotuen verotuksesta. Riittääkö se 20 prosenttia varmasti?"


3 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Veronkevennysveroa kannattanevat kaikki.

intrigööri kirjoitti...

Ehkä sinäkin muistat valtion terveiset joskus 1980-luvulla? Eki Liikasen ollessa rahaministerinä, valtsu iloisesti tervehti ja ilmoitti tiedotteella joka kotiin, että nyt verotus kevenee.
Sitä en muista, kevenikö verotus silloinkaan yhtään, nyt siitä ei ole edes toiveita. Kansa äänestää uskollisesti eduskuntaan vain kaikenlaisten hallintohärvelien eli verotuksen kasvattajia. Japanilaista järkipersuilua eliitti syrjii armottomasti, koska niitä pelottaa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

No nyt lähti Suomen Maakunta nousuun!
Mites ois hoitoonpääsyvero? Kun joku urpo on sanonut, että kansalaissotesta ei ehkä tule kustannussäästöjä, mutta hoitoonpääsy nopeutuu, niin pitäähän siitä nyt hyvät veljet jotain hyötyäkin saada.
Vähätuulisille ja tuulimyllyttömille alueille räväkkä tuuliverontasaus. Alue maksakoon sen verran tukea valtiolle, mitä vastaavan kokoinen tuulimyllytetyn tuulisen alueen valtion tuki on.
Pitäiskö liittyä jäseneksi viherkokoomukseen?