5.6.2019

Kepu on notkein


Suomen Keskusta (SuoKusta tai kepu) on kaikista puolueista notkein. Ainakin puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä on.

Vasta muutamia kuukausia sitten kepu ajeli kokoomuksesta oikealta ohi. Nyt vaaleissa rökälehäviön korjannut keskusta on luovinut itsensä vasemmiston ja vihervasurien hallituksessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi ministereiden määrässä mitaten. 

Pitäisikö jo kysyä, onko kepu nyt vasemmistopuolue?

Kepun yhteistyötä äskeisten kovien arvostelijoidensa ja hankejarrujen kanssa ei kotikatsomosta nähden haitannut paljon mikään. Vaalien täpärän voittajan demarien oli karuun kohtaloonsa tyytyminen, kokoomuksesta ei enää haluttu hakea kaveria. 

Kepu nappaa vielä puhemiehen paikankin, minkä saanee Matti "Pottu" Vanhanen. Ihmetellä pittää. 

Kepulta käy ilmaveivi tai ilmastoveivi, sitä ei sovi kiistää. Sekin jäi meikälle vähän epäselväksi, millä lihaksilla pikkuruinen kielipuolue RKP veivasi itselleen kaksi ministeriä.

En rupea tässä esittelemään upiuuden Ilmastohallituksen ministerilistoja, koska niitä on kaupallismedia ja veroylekin pullollaan. Pian nähdään lehdissä ministerien naamatauluista koosteita. Sellaisesta saisi kesäksi tikkataulun mökille huussin seinään.

No, nyt meillä on sitten tämmöinen hallitus, naamat tulevat tutuiksi ja tavat opitaan tuntemaan. Tämä on nykyajan suomalaista demokratiaa. Olkoon, mutta pulinoita ei panna pois ennen kuin vasta pakon edessä!

Suomessa ei ikinä uskalleta sallia kansanäänestyksiä mistään asiasta, mutta kyllä kansalla silti ääntä piisaa.

Ei muuta kuin luottavaisen rauhallisiin kesäisiin tunnelmiin täältä vähän väsähtäneeltä politiikan tarkkailuasemalta!



***


Ei kommentteja: