12.6.2019

Kunnon pelottelua ilmastolla


HBO:n tilaus sattui vielä olemaan voimassa Game of Thronesin väkivaltamässäilyjen viimeisten jaksojen jäljiltä, joten katsoin sieltä myös tänään julkaistun ilmastokauhistelu Ice on Firen. 

Kyseistä dokumenttia tai elokuvaa sanotaan ehkä Leonardo DiCaprion uran tärkeimmäksi. Suattaa se sitäkin olla. 

Elokuvasta näkee senkin, että hiilidioksidin virtaamisen ilmassa voi todella nähdä, kuten on kuultu, ainakin tässä elokuvassa. Sen näkee siitä kuinka pienet punaiset tunnukset CO2 leijailevat ilmaan sieltä sun täältä ja niitä riittää.

Paitsi hiilestä, leffassa varoitellaan ankarasti myös metaanista, jota tupsahtelee ilmaan sulavista arktisista mantereista, sekä muualtakin mm. maakaasun porauspisteistä. 

Vihreää taloutta ja sen jättimäisiä mahdollisuuksia mainostetaan toki ujostelematta. Kaiken pitäisi pian käydä tuulella ja auringolla. Toki mm. vuorovesi- ja aaltoenergiakin mainitaan.

Kannattanee tuokin juttu katsoa. Ei se sentään ihan toivotonta tarinaa  ole, asiaakin on paljon, tietyssä hengessä. Kiirettä kuulema pittää, jos meinaamme vielä pelastua lopulliselta ilmastokatastrofilta eli täystuholta.

En tiedä, pitäisikö toimintasankari DiCaprion tuottaman uuden elokuvan olla alaikäisiltä tai ainakin lapsilta kielletty. Saattaisi olla hyvä, jos lapsoset ketterät kipittäisivät vielä elokuussa takaisin kouluihinsa, eivätkä jäisi ilmastolakkoon kärvistelemään pikaista mualimanloppua odotellessaan.

Tässä linkissä on Muropaketin arvio elokuvasta. Loput näkee HBO:sta.


***
Lisäyslinkki, minkä sain kommentista. Kivaa kesäfiilistä voi pilata katsomalla tämänkin: Totuus ilmastonmuutoksesta, Yle Areena.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sir David Attenboroughn johdattelemana Yllen Areenassa löytyy samaan sarjaan kuuluva "the-se-oikea" Totuus ilmastonmuutoksesta.

https://areena.yle.fi/1-50125474

heppa

intrigööri kirjoitti...

Ylekin siis ystävällisesti pelottelee ja ihan ilmaiseksi pääsee katsomaan. Aina nuo ovat parempia kuin ns. kauhujutut striimipalveluista. Täytyy katsoa tämäkin Attenboroughn juttu.

Ongelmien ratkaisukonstit ovat toki mielenkiintoisia, mutta kuka siivoaisi hiilidioksidin lisäksi myös oikeat ja pahat ilmansaasteet suurkaupungeista esim. Kiinasta ja Intiasta. Onhan niitä myrkkyjä ilmassa meillä ns. länsimaissakin.