25.6.2019

Pervo, karhu vai lepakko?

Kansanedustaja Päivi Räsänen kun pistää sanaisen päästön sukupuoliasioista, niin valtakirkosta häipyy aina satoja verotettavia päivässä. Päivi on kova täti!

Olisipa muustakin verotuksesta yhtä helppo sanoutua irti. Rikkailta se voi ainakin pitkälti onnistua, verokeitaita ja -paratiiseja on valita asti. Vaan eikös sitä sanassakin sanota, että rikkaille mätetään alvariinsa lisää, mutta köyhiltä otetaan se viimeinen roponenkin pois.

En tiedä, kenen etua Räsänen nyt meinasi ajavansa sättimällä kirkkoa osallistumista Pride-päivien tukijoukkoihin. Kirkkoväärtit näemmä puolustautuvat, koska monessa aviisissa on tänään juttu siitä, että kirkko on tukenut pride-tapahtumia jo parikymmentä vuotta. Joten ei siinä mitään uutta ollut. Ja mitäpä kouhotusta nykyinen kirkko ei sallisi ja tukisi.

Kirkosta eroamista olen minäkin silloin tällöin pohtinut, kun joku hiippahattuinen läppäleuka on sieltä päin oikein pahoja päästellyt, eikä se ole harvinaista. Vielä toistaiseksi olen pulittanut vähäiset kirkollisveroni, kai vain siksi, koska olen niin lepsu jätkä.

Minun puolestani pride-porukat marssikoot vaikka kengänpohjansa puhki, ei se minua mitenkään haittaa. Joskus takavuosina Kittilässä kertoivat, että kylällä on yksi niin kova kommunisti, että se lähtee vappumarssille vaikka yksinään. Semmoista voi jo kunnioittaa. Vaan sekin olisi kova tyyppi joka liehuttaisi sateenkaarilippua pienen kylän raitilla yksinään. Ainakin kovat korvat siinä marssiessa pitäisi olla.

Mutta rakkaat kanssakulkijat ja läpälässynlää... Aina kun epävarmuus valtaa mielen, tulee vaikka aamulla jotenkin nyhverö ja ehkä ruunamainen olo, kannattaa käväistä Setan sivuilla voimaantumassa. Sateenkaarisanastoa syntyy aina vain lisää, sieltä on peräisin tämän postauksen otsikkokin. 

Ja Päiville terveisiä. Pidä pintas! Kaikkien ei tarvitse, eikä pidä olla kaikesta samaa mieltä. Ei mulla muuta.

***
Lisälinkki: Setan sormet politiikassa.

Lisälinkki: Homojen vihkiminen kirkossa vain ajan kysymys?



Linkki: Intrigöörin pähkäilyjä sukupuolineutraaliudesta, yms.

Ei kommentteja: