20.6.2019

Pitihän se tietää...

Pitihän tuo tietää, että jos pääministeri esittää köyhille ylen anteliasta, huonosti siinä käy.

Vappurahoja tai ei. Kohta on  chillailut seis!


Työllisyysasteen pitää pm Antti Rinteen mukaan nousta korkeammalle kuin 75 prosenttiin. Vuoteen 2040 mennessä sen täytyy olla 80 prosenttia, että "edes" nykyisenlainen hyvinvaltio on mahdollinen.


Rinne suattaa olla oikeassa, ainakin, jos julkista puolta menoineen paisutetaan siihen tahtiin, mitä nyt on lupailtu. Silloin nk. hyvinvointimalliin ei päästä edes 100 prosentin työllisyysasteella.


Antaisikohan EU, jos se toimii vielä vuonna 2040, Suomelle sen omia rahoja takaisin niin paljon, että palkkatöissä kävisi tienaamassa 110 prosenttia kaikista maassa asuvista, vanhuksia ja alle kouluikäisiä lapsia myöten? Sehän on vain järjestelykysymys, on niitä ollut haamuhoitajiakin monessa hoivapuljussa.



Näistä ja säistä huolimatta mukavaa ja turvallista juhannusta!

***


5 kommenttia:

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Mikko Kärnä aikoo pyrkiä kepun puheenjohtajaksi. Jumalauta, sehän voisi sotkea koko pakan.Hallitus nurin ja uudet vaalit. Ps, kärnäläiset ja jotain muuta hallitukseen.

intrigööri kirjoitti...

Mikko on oikea kansanedustaja, eikä vain puolueen käskyttämä napinpainaja. Eppäilen vuan, etteivät vanhat körmyt päästä Mikkoa ykköseksi. Joku lepsumpi kepuli pannaan keulakuvaksi. Kanki ei kuitenkaan olisi hyvä puheenjohtaja.

Ps:n kannalta lie parempi, että Antti enkeleineen saa ensin mesoa hallituksessa aikansa. Yrittäväthän ne kovasti maata muuttaa, mutta joka revityksellä niiltä lähtee lisää kannattajia.

Vieläköhän joskus nähtäisiin sellainen hallitus, minkä päätavoite olisi suomalaisten ihmisten pärjääminen, eikä mualiman pelastaminen? Suomi on pelastellut jo yli oman osansa. Ei mopolla mahottomia.

intrigööri kirjoitti...

Yön yli nukuttuani olen entistä epävarmempi mielipiteissäni. Kepu on ollut erityisen vaikeasti ennustettava puolue. Vai ovatko puolueet jo silkkoja eturyhmiä?

Ei minulta unet menisi, jos Mikko Kärnästä tulisi keskustan uusi puheenjohtaja. Sitten Suomessa kai kehitettäisiin muitakin paikkakuntia kuin viherfillaristien legolandia eli Helsinkiä.

Kautta Katalonian!

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Kepussa on paniikki päällä. Rosvona tuomittu ja juuri eronnut Kaikkonen uutena puheenjohtajana vain pahentaisi asiaa.Lintilä samanlainen harmaa hiiri kuin Vanhanen.

Muistamme,kuinka nuori Paavo Väyrynen aikoinaan syrjäytti Virolaisen.

Kärnä uhkailee jo Helsingin ylivaltaa. Muissa pohjoismaissa valtionlaitosten hajasijoitukselle on selvät kiintiöt ja prosentit.

intrigööri kirjoitti...

Ukkosen nosti äsken Kuopion piälle, joten otin wanhan kansan tapaan koneesta virrat poes.

Kepu taitaa siirtyä syksyllä ja siten puoluekokouksessa ensi vuoden kesäkuussa akkavaltaan eli näiltä näkymin uusi pj olisi Kulmuni tai Saarikko.

Tiilikainen ja Puumala ovat jo valtiopehtooreina, eikä kummallakaan saata karisma riittää. Siis naiset päässevät näyttämään kyntensä, jotta löytyykö sitä poliittista pedon sukua?