27.2.2020

Varaudumme pahimpaan...



Reilut pari vuotta sitten kertoiltiin uudisissa, jotta Suomen armeija tilasi yhteensä noin 3000 uutta ruumispussia, koska sellaisia ei ollut kai varastoitu tarpeeksi.

Meilläkin entisessä lintukodossa Suomessa voi sattua kaikenlaista kamalaa, jopa suuronnettomuuksia ja joukkotuhontoja, mitä ne sitten tarkoittaisivatkaan.

Eräs joukkomedia kertoili hieman myöhemmin, että ruumispusseja olisikin tilattu nelikertainen määrä, jotain 12.000 kipaletta. Melkoista ennakointia ja varautumista, koska ainakaan koronaviruksesta ei pitänyt olla tietoa vuosia etukäteen.

Toki ainahan niitä viruksia pyörii ilmassa. Viruksia lienee olemassa enemmän kuin tähtiä avaruudessa. Yksikin ätäkkä virus saattaa yksilölle riittää. Jos r-pussit eivät riitä, onhan kai aina vastuuntuntoinen kaupan ala varastoinut kylliksi maksikoon jätesäkkejä.

Nyt hallitus on kuulema jo varautunut, pahimpaankin.

Jos se pahin tarkoittaa jengin joukkosäkitystä, ei meille kerrota, paljonko säkkejä on tilattu tai saatu. Johonkin tiiviiseen säkkiin kun tunkee tästä maailman menosta itsensä pois pärskineen ja laittaa vielä kaltaista teippiä päälle varoituksena tartuntavaarasta, niin se on siinä!

Meen tästä käsiä taas pesemään, jos vaikka joku sattuisi käymään ja käsipäivää tarjoaisi. Sellaisesta ei oikein parane kieltäytyä, vaikka olisi jo hengenlähtö herkässä.


Ehtiikö tohtori kevät ennen lääketehtaita? Koronavirukseen kehitetään lääkkeitä, mutta kevään lämpökin saattaa hillitä viruksen leviämistä?

3.4.2020: Kylmäkontteja tuotiin jo sairaalan pihalle.


***

2 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Tällä koronaviruksella tulee olemaan maailmanlaajuiset seuraukset. Nyt se vasta aloittelee, Afrikka ja puoli maailmaa on vielä käymättä. Afrikalla ei ole minkäänlaisia valmiuksia viruksen torjuntaan ja hoitoihin, joten siellä se saattaa tehdä tosi pahaa jälkeä.

Rokote saadaan ehkä vasta vuoden kuluttua, arvioidaan. Sitten se pitää vielä valmistaa ja rokottaa koko maailma. Tauti saattaa siis jyllätä jopa vuosia vielä, jos ei itsekseen hyydy.

Ilmastonmuutokselle se on vain hyvä asia, koska sadat miljoonat autot ja tuhannet tehtaat seisovat,sekä laiva- ja lentoliikenne on vähenee.

Mikä on totuus Suomen huoltovarmuudesta? Elintarvikkeissa se on tietääkseni vain pari viikkoa. Nyt pengottiin terveydenhoidon varmuusvarastot ja sieltä löytyi kasapäin vanhentuneita suojaimia. Niitä voi vielä käyttää, mutta ovatko varastoidut elintarvikkeet samalla tavoin vanhentuneita?

intrigööri kirjoitti...

Afrikka on varmasti väestönsuojelussa kaikkein heikoimmilla, heikoilla ovat myös suuret latinomaat. Meillähän on aina eliitille tarpeeksi ydinsäteilynkin kestäviä suojia, joissa myös erilaisiin hoitoihin on edes jotenkin varauduttu. Jossain semmoisessa kallioluolastossa Hesan keskustan alla joskus käyttivätkin kriisiaikoja koskevassa kertiksessä, kauheissa kalvosulkeisissa.

Suomen huoltovarmuus oli pitkään maailman parhaita, mutta sitä on ajettu jo pitkään alas. Täälläkin Savon piäkaapunnissa on isot 60-metriset viljasiilot, osassa niissä taitaa vielä olla jopa viljaa, en tiedä paljonko. Kaikenlaista kriisiaikoinakin pakollista juttua oli ympäri maata varattu kuukausiksi eteenpäin. Luulisin, että ruokaa riittäisi pitempään kuin pari viikkoa, mutta säännöstellä pitäisi.

Saattavat saada lääkettä koronaankin aikaan ensimmäisenä siellä paljon parjatussa jenkkilässä. Amerikkalainen on aina paha niin kauan, kunnes huomataan, ettei muualta mualimasta paljon oikeata apua saa.

Jos koronakriisi äityisi pitkäksi pahaksi, meillä huulipunahallitus joutaisi pois jäähylle virkamieshallituksen tieltä. Se olisi muutenkin paras ratkaisu.