4.5.2020

Hillotolppahallitus


Ja meit oli tytt..., eikun naisia raitilla viis.
Oli poikiakin, mutta ei me välitetty niist...


Hillotolppa on ravikuskien kieltä ja se tarkoittaa maalitolppaa. Ensimmäisenä ja ensimmäisten joukossa ravilähdöissä maaliin tulleet valjakot kuittaavat parhaat hillot eli palkintorahat.

Politiikassa hillotolpista on puhuttu jo vuosia, mutta viime aikoina vähemmän. Politiikan suuret johtajat ja puolueet kuittaavat suurimmat rahat. Politiikassa jaetaan yhteisestä kassasta oikeita rahoja, usein hyvinkin isoja rahoja.

Hevosurheilussa pääosa mukana pyörivästä porukasta saa vain varovasti haaveilla suurista seteleistä. Kaikille ei koskaan riitä.

Sanotaan, että parhaat salaliitot ovat sellaisia, joita kukaan ei edes huomaa. Politiikassakin hillotolpat ovat kaikkien nähtävillä, mutta harvoin niistä enää tehdään numeroa, joten mistään salaliitoista ei edes kannattane puhua.

Hallituspuolueiden suuret johtajat esiintyvät nykyisin avoimesti hillotolppiensa  vieressä, jopa lähes päivittäin, mutta siihen on jo totuttu. Tolppa kuin tolppa, puhuipa tolpallinen ministeri asiaa tai ei.

En suinkaan väitä, että pääosin naisten johdolla Suomi joutuisi hunnigolle, ei tämä välttämättä niin mene... Tilanne on tietenkin vakava ja akat asialla, joten voihan tämä hunnigolle päätyäkin?


Jotta tasa-arvo maassa olisi täydellinen,
joku miehenpuolikin pääsee joskus
hillotolpalle pönöttämään.


Viitisen vuotta sitten hallituksen hillotolpilla

ukkoja vielä muikeasti nauratti. Miksihän?


***








Ei kommentteja: