13.5.2020

Apinahommiin?


Ei hätää, vaikka Orpani ja Rumppi ovat tämänkin päivän uudisten mukaan armottoman tuhmia. Eikä sittenkään, vaikka koronavirus kulkee haamuna ympäriinsä kuin kepillä luurankojen kylkiluita kolistellen. Kestetään sekin, että monilla aloilla työurat päättyvät ainakin väliaikaisesti.

Pian suomalaisetkin saattavat päästä hyödyllisiin apinahommiin. Intialainen lääkemiljardööri on testannut koronarokotetta onnistuneesti kuudella reesusapinalla. Apinatestit eivät riitä vakuuttamaan mualiman lääkepisneksiä siitä, että koronavirus selätetään uudella rokotteella. Nyt tarvitaan lujaa uskoa ja suomalaisia koehenkilöitä!

Suomessa ei kuulema välttämättä enää osata valmistaa rokotteita, vaikka aikaisemmin on kyllä osattu. Pari suomalaista lääkekehittäjää ui silti vastavirtaan. Virallinen maan tapa on yhä vain sekavaa sinne tänne säntäilyä. Tuurilla taidetaan seilata ja feminismillä? 

Tulevan kesän sääkin on jo määritelty surkeaksi. Voi kehno!

Mutta ei. Ei me olla apinoita! 

Linkki 1.  Linkki 2.
***


2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Paljonko tuohon osallistumisesta maksetaan? Jos rahaa on tarjolla riittävästi, olen valmis koe-eläimeksi (taas). Mutta ilmaiseksi en anna rikkaille lääkefirmoille edes puheenvuoroa.

intrigööri kirjoitti...

Lääketehtaalta pitäisi saada rahat etukäteen, siellä on kuitenkin äärikierot lakimiehet. Pienten maiden kansalaisten kattavat terveystiedot saattaisivat kyllä kiinnostaa alan jättifirmoja, mutta eivät ne halua maksaa.

Joku suomalainen proffa hankkii niille kumminkin täältä ilmaista matskua, kun tuollaiset firmat & niiden kytky-ylipopistot ovat tekevinään suomalaisten kanssa yhteistä kansainvälistä tutkimusta. Liekö intialaiset apinat saaneet koepalkkioksi edes kunnon ruokaa? Eppäilen.