17.5.2020

Kreivillistä rahoitusta

Tämä ei ole tavallinen jakari, vaan
konsolidoitu hurmaushymy.

Innostuin tuossa mennä viikolla postailemaan vanhan kansan suurkapitalisti George Soroksen ehdotuksesta, jonka mukaan EU:n tai EKP:n pitäisi myöntää pahimmin pandemiasta kärsineille maille ikuisia koronalainoja, joista tarvitsee maksaa vain vuotuiset korot.


Soros ei ole ikuisten lainojen keksijä, sillä Britannia otti ikuiset eli konsolidoidut perpetuaaliset velkaviritelmät käyttöön kuulema jo vuonna 1752. Britit rahoittivat siten mm. Napoleonin sotia.

Tuon tyyppisen rahoituksen havaitsi käteväksi myös suomalainen Kreivi Pertti Ylermi Lindgren 1950 - 60-luvuilla. Kreivi pyysi naisilta lainaa suoraan ja tietysti ystävällisesti. Olisi myös väärin sanoa, ettei tuo kuuluisa hurmuri olisi maksanut lainoista edes korkoja.

Korko oli Kreivin saamissa lainoissa automaattisesti mukana, sillä lainan antaja  sai heti tuntea, ettei elämä ei ole vain pelkkää juhlaa, vaan myös ruusuilla tanssimista. Kreivi ei myöskään ollut mikään matkarakastaja raju, jolloin naisilta saattoi mennä taju. Lindgren arvosti eri ikäisiä naisia ja pieniä lain..., eikun lahjoituksia.

Lukaisin kreivin muistelmia Pauli Vahteran blogista. Antaa rehdin kreivin itsensä kertoa:

"Minkä luulette olevan itsessänne sen, joka saa naiset vauhkoontumaan ja tuhlaamaan rahojaan Teidän avustuksellanne? 

"Vauhkoontumaan ja tuhlaamaan rahojaan: ei sellaista ole koskaan tapahtunutkaan, vaan minulle on annettu lainaa sen takia, että olen ollut jumalattoman rehellinen. Olen pyytänyt lainaa, koska olen ollut ekonomisesti vaikeuksissa ja nainen on sanonut, että minä lainaan; eivät he ole sen kummemmin vauhkoontuneet. Se on ollut vain laina kontra ei koskaan takaisinmaksua."







Ei kommentteja: