10.9.2020

Mikäkuka maa


Monet mikäkukamaalaiset  ja -kaupunkilaiset ihmettelivät, miksi valtakunnan sisäministeri oli aina kalsankalpea ja usein äksyn ja uhmakkaan oloinen kuin  itsepäinen kakara. Mikäkuka oli edistyksellinen maa, joten viranhaltijoiden ja vastuumennikäisten, sekä kaikkien syöttiläskääpiöiden piti kohtuullisessa ajassa vastata kansalaisten kyselyihin. 

Eräänä kauniina päivänä, mikäkukassa ei ollutkaan muita kuin seesteisiä päiviä, valtakunnan johtava selitysneuvos ryki kurkkuaan selväksi aamutelkussa. Virallisen vastauksen piti lain mukaan olla rehellinen ja vastaajan parhaan sen hetkisen tiedon mukainen. 

Jos virallinen vastaaja lusmuili tai koetti yhtään vedättää kansalaisia, saattoi hänen päänsä olla höllässä hartioilla. Ei ollut ihme, että vastaajan ääni värisi. Sisäministeri oli samalla poliisisapeliministeri ja hentona olentonakin pelottava myös söpössä keltaisessa ja taatusti kalliissa kananpoikamuoti-mekossaan. Mekkoja sun muita releitä hänellä oli tietenkin kaikki garderobit pullollaan.

Sisäministerin nimeäkään ei saanut julkisesti mainita, ettei hänen herkkä suuruutensa häiriytyisi. Pääministeristä nyt puhumatikaan. Huh, huh!

***

"Kalpeus", selitysneuvos sanoi, "Se johtunee siitä, että arvon ministerin on terveyssyistä nukuttava pakolliset kauheusunensa päivisin arkussa ministeriön kellarissa, siis melkein joka päivä."

Selitysneuvos joi mukista litran vettä ja jatkoi: 

"Myös poliittisen eliitin, kuten sisäministerinkin, ravinto on viime aikoina ollut huononpuoleista. Tuoretta veronmaksajain verta ei ole ollut edes aina saatavissa. Jos sitä ravintoa saakin, se voi olla jo vanhuuttaan vähän ohutta ja väljähtynyttä litkua. Kyllä sellainen kuuri kenet vain kalpeaksi vetäisee."

Selitysneuvoksella oli vielä asiaa, hän viittoili innokkaasti kuvaajille:

"Tilanne on kuitenkin pian paranemassa ministeriön tarmokkaiden toimien johdosta!" neuvos julisti. "Mikäkukamaahan on tulossa ainakin kolme koneellista  lähes yksin saapuvia nuoria turapartamiehiä Hurja-Turhastanin syrjäisiltä vuoristoalueilta Kauko-Aasiasta."

Neuvos hörppi vielä lisää vettä ja jatkoi itsekin keinovalossa hieman kalpealta näyttäen:

"Kyllä pian kallisarvoisen eliittimme ja muiden porhojen tarpeelliset veriateriat ja ehkä muutkin luontaispalvelut paranevat. Ellei tulossa olekaan silkkaa veronmaksajien verta, on se ainakin aitoa ainetta ja kuten pitää, verovelvollisten kantakansalaisten pitkään piikkiin kaukaa tänne hommattua."

"Hei! Mitä te teette? Yritin vain olla rehellinen, älkää nyt..."

Selitysneuvos läksi lennossa pois ruudusta. Taustalla virkasapelit välähtelivät. Sisäministeri väläytti ruutuun hänelle harvinaisen hymyn. Sitä hymyä olisi elokuvista tuttu Annabelle-nukkekin kadehtinut.

***


Ei kommentteja: