16.9.2020

Suomen sotakonetta ken pelkäisi?

Tässä kuvassa on F-18 Hornet!

Ohessa ( alhaalla ) on kuva Eagle F-15X hävittäjästä, jollaisia USAF aikonee ostaa Boeingilta lisää lähivuosina. F-15 oli pitkään suurvallan ehdoton ykköskone, onko se nyt F-22, en tiedä. Kuvassa rikkoutuu äänivalli, tältä koneelta se onnistuu myös pystysuorassa nousussa.

Muutamia lännen sheriffin F-15 koneita kävi taannoin Suomessakin harjoittelemassa. Näin itsekin sellaisia, mutta valitettavasti vain kaukaa. Vaikka malli on jo vanha, USAF ei kaiketi myy niitä edes kilteille suomalaisille.

Päivitetty F-15X versio olisi kuitenkin kone, joka kaikkien mahdollisten vihollistemme, montako heitä nykyisin lienee, olisi otettava vakavasti. Saahan sitä ruutiukkokin vähän haaveilla vai saako? 

Miksi laitoin tämän pikku postauksen? No siksi, että meitin mekkohallitus on  tuulettanut suomalaisten piikkiin velkaa jo ennätysmäärin. Jossain vaiheessa hymyt saattavat joiltakin velkaladyilta hyytyä ja velanotto jäätyä.

Hyytyisikö samalla toistaiseksi myös hävittäjien hankinta vai riittäisikö pelkkä kaupan karsiminen? Velkamäärän kasvu olisi uskottava syy hävittäjäkauppojen jarrutukseen. Valinnanvara saattaisi supistua muutenkin ymmärrystä osakseen saavaan sopimukseen ruåtsalaisista JAS-Gripeneistä. 

Menossahan samaan aikaan myös tässä köyhässä maassa melko suureellinen kauppa uusista sotalaivoista. Tässä olisi Asia Timesin vajaan vuoden takainen juttu F-15 X -koneista.

F-15 X uudistuu, tulossa jo neljäs sukupolvi.

***

Ylemmän kuvan kone on se miltä kommentoija totesikin sen näyttävän eli F-18 Hornet.

Lisään vielä alle äsken pöllimäni kuvan F-15 X koneesta, mikä tässä tekee  kondenssipilveä melko matalalla. 




1 kommentti:

Supa-Ukko kirjoitti...

Näyttää kovasti F-18 Hornetilta tuo kuvan kone.