5.9.2020

Missäs me äänestetään?

Mää oon ihan vallan kauhiasti huolissani siitä, jotta osataanko ja saadaanko me tavalliset suomalaiset äänestää USA:n presidentinvaaleissa. Nelisen vuotta on suomalainen etelän metia ja muukin pressi sitkeesti päivittäin lytännyt Trumppia. Suomen omat pressa-asiat ovat jääneet paljolti marginaaliiin.

Jokainen vastuullismetia on muistuttanut meille alvariinsa, että Trumppi se vasta on paha ukko ja kaikki repuplikaanit ovat älyttömän tyhmiä ja tuhmia.

Olen kyllä joskus koettenut kysellä akateemisilta ja osittain metia-alallakin  toimivilta hörhösukulaisiltani, että miksi näin on tehty, että onko sellainen touhu yhtään vastuullista, reiluudesta nyt puhumatikaan. Hymähtelleevät vaan mulle, jos enää viitsivät sitäkään tehdä.

Tyhmänä ne tietysti minua pittäävät ja häppeevät varmaankin tämmöistä tavistolleroa. Kaikki mitä sain aikaiseksi lyhyellä, mutta osin kostealla urallani muutamissa paperilehdissä, oli tietysti viisaiden sukulaisteni mielestä väärin ja tiedostamattomasti tai huolimattomasti tehtyä. 

Eiväthän ne oikeasti tiedä, eivätkä välitä siitä, mitä minä tein tai jätin tekemättä. Mutta vitut siitä!

Nyt kyllä ei enää oikeasti harmita yhtään, sillä minun mielestäni useimmat nykyisistä toimittelijoista ovat kökköjä ja manipuloituja pösilöitä. Me muutama vuosikymmen sitten alalla toimineet, kuka mistäkin tulleet, tyypit tavoittelimme vain pelkällä rutiinilla viileetä ulkopuolisen tarkkailijan asennetta, missä ei uutisissa liputettu kenenkään puolta ja politiikkaa.

Yritettiin olla lähinnä lukijan eli sen kuuluisan Pihtiputaan tai Heinäveden mummon palveluksessa niin, ettei kukaan höynäisi ketään määräänsä enempää. Ehkä se oli niiin väärin?

***

Mutta missäs me nyt saadaan äänestää? Edes horisko Bideniä pitäisi kyllä saada kaiken tämän mekkalan jälkeen saada äänestää. Tavoitteenahan on, että USA saisi Kamalan presidentin, kun se Joe kuitenkin väsähtää ensimmäisen kautensa alussa. Kamala pääsis ainakin suomalaisten poliitikkojen kanssa mekkoja vertailemaan.

Mutta hukkaanko meni koko suomalaisten mediosojen hurja hehkutus, ei taida meitin ääni kelvata rapakon takana, vaikka miten vänkyröitäisiin? 

Ketkä olivat ja ovat vastuullisia ja kenelle? Meikä kysyy vaan!

Kepun ja kokoomuksen tuoreista henkilövalinnoista ei kyllä voi rehdisti onnitella, sillä meillä poliittinen kökköily jatkuu ihan entisellään. Ettei se vain pahenisi, koska puolueilla ei ole mitään halua kunnolla uudistua? 

Lisääntymistä ei lasketa, jos ja kun naispoliitikot saavat vauvoja. Anteeksi tämä huomio, sillä nykyisinhän miehetkin osaavat synnyttää, edes jotain.



***

2 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Jes, kyllä se oli kamala paikka suomalaisille mediosoille sillon vajaat 4 v sitten se Trumpin voitto. Hykerrytti viikkokaupalla se tyrmistys ja voivottelu. Vaan kuinka käynee tällä kertaa. Galluppien mukaan horisko-Joe olisi vähän johdossa, mutta niiden kyselyiden luotettavuus... Täällähän ei luultavasti edes uutisoida sellaisia kyselytuloksia, joissa Trump olisi johdossa. Kamalasta Harrista en tiedä, voihan se olla ihan tolkun nainen.

QroquiusKad kirjoitti...

Olen nähnyt ainakin kaksi kommenttia, joisa on vaadittu muunkin maailman kansalaisille oikeutta äänestää USAn presidentinvaalissa, koska se on koko maailman kannalta niin ratkaisevan tärkeä toimi!

Äkkiseltään voisi kysyä, eikö ole syytä epäillä sellaisen valtion itsenäisyyttä, jonka valtiollisiin vaaleihin saavat valtion ulkopuoliset tahot puuttua?

Seuraavaksi voisi kysyä, että jos POTUS on niin mahtava tekijä, että hänen vaaliinsa pitäisi saada koko maailman osallistua, eikö silloin vastaavasti Suomen tasavallan presidentti ole niin vähäpätöinen tekijä, ettei sellaista tarvitse valita, vaan Venäjän presidentti voi nimittää toimeen suosikkinsa tai ottaa toimen itselleen?