27.11.2020

Tolkut on vai tolkuton?

Kotka se on korppikotkakin, uusi vaakunalintu!

Onko Suomen akkahallitus velanotossaan tolkuton vai voiko sanoa, että kyllä siellä Sanna-muorilla ja Maria-mamsellilla ministeritovereineen vielä jokin tolkku on touhuilussa? 

Kukaan nk. vastuullinen politsaurus ei näytä pätkääkään huolestuvan valtion liian löysästä velanotosta. Virustaistelu on kyllä voitettava, maksoipa se tämän hyvinvointivaltion rippeetkin tai ei. Muita rintamia voitaisiin tukea toistaiseksi minimeillä, niistäkin tarvittaessa tinkaisten.

Kadonneen ymmärryksen metsästys on tämmöisellä vanhenevalla ukolla väistämättä edessä, ellei se ole jo takana. Ymmärrystä löytyy nykyisin lähinnä sen verran, että persiilleen tämä firma eli Oy Suomi & Nolo loppu Ab menee, kun erilaisilla ideologiamopoilla jatkuvasti turautellaan tolkullisten tarakkafillareiden ohi.

Tämä vuosi jää historiaan mm. eräiden vasurien kellokkaiden lausunnoilla, joiden mukaan valtion velkoja ei tartte ikinä maksaa takaisin, koska aina voidaan ottaa lisää velkaa. Uusilla veloilla maksellaan sitten valtion vanhoja velkoja, niitä semmoisia kivoja matalakorkoisia.

Siinä sivussa valtion eli kaikkien meidän velkamälli vain kasvaa, koska myös uuden rahan tarve on loputon. Kunnes... 

Kunnes koko killisilmäinen kanisterilauma julistaa, jotta nyt on pakko heti laittaa lihoiksi niitä ylisuuria työeläkerahastoja, muuten EKP tai joku muu kauhia rahapeto vie kaiken, eikä vikise!

***

En jäpätä tässä enempää, koska suuria talousviisaita löytyy Suomesta kuin Vilikkilästä kissoja. Sellaisia tietäjiä on monta joka puolueessa ja heitä jää vielä puolueiden väleihinkin. 

Hyvät rautalangasta vääntäjät ja viitseliäät asioiden selittäjät ovat kuitenkin aina tarpeellisia. Yleisissä talousasioissa heitä löytyy useimmiten, jostain kumman syystä, hyvin pärjänneiden tai rikkaidenkin kansalaisten joukosta. 

Linkittelen yhdelle yleensä asiantuntevalle taholle eli Kalle Isokallion uusimpaan blogipostaukseen: 

***


Ei kommentteja: