20.11.2020

Ydin- ja vesivoima eivät kestäviä?

Vesivoimaa, puhdasta kuin mikä.
Vihreiden poliittinen sekoiluhärpätin käy jo kiivaan pukinsorkan heilutuksen tuomilla ylikierroksilla:  

Taloussanomat kertoo, että EU-komissio olisi jättämässä sekä ydinvoiman että vesivoiman ulos kestävän energiantuotannon joukosta. 

Silloin kummankaan energiamuodon rakentamistakaan ei pitäisi tukea. Vihreiksi ja kestäviksi energiamuodoiksi ja rahoitettaviksi eli sijoituskelpoisiksi kohteiksi luettaisiin eurostoliitossa vastaisuudessa vain tuuli-ja aurinkovoima.

Tuuli- ja aurinkovoima eivät ole rakennusaikana hiilineutraaleja, eikä niiden kestävyyttäkään ole pitkässä juoksussa kyetty testaamaan. Talsan jutussa todetaan, että Pohjoismaiden energiantuotanto on juuri vesi- ja ydinvoiman takia 90-prosenttisesti päästötöntä eli hiilineutraalia. Kestävyyskin on ainakin useita kymmeniä vuosia.

Komission outo aikomus ei ole jäänyt huomaamatta. Tuommoiset katalat aikeet ovat muhineet EU:n nurkissa on vuosia. Varmuuden vuoksi tietoja asiasta kannattaa jakaa. Tässä on linkki 20.11. Talsan juttuun.

***

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tästäkin asiasta huomaa että kyseiselle komissiolle ei Suomea ole olemassakaan. Meinaan, mitenkä me näillä leveysasteilla pärjättäisiin pelkällä tuuli- ja aurinkovoimalla?

intrigööri kirjoitti...


Komissiossa ja koko Eurostoliitossa näkyy menevän lopulta aplodien kera läpi melkein mikä tahansa hulluus. Kumpiko sen keksi, kommarit vai viheriät, että lyödään hynttyyt eli tärkeimmmät aatteet yhteen, sitten kaikki härskitkin valehtelut uppoavat politiikassa, ainakin Euroopassa.
Kun useimmat vanhoista puolueista nielaisevat muka edistyksen nimissä kaikkein järjettömimmätkin vihervasurien tavoitteet, vallankumous vielä yllättää mm. eu-komissiot ja parlamentit pikkarit kintuissa.

Mistä tietää, että joku änkyräkommari on naamioitunut suvakiksi viherkivapiiperoksi?
Sen näkee siitä, jos älyää katsoa, että maito myrtyy jääkaapissakin, jos yksikin oikea viherkommari on kulkenut ohi. Joskus pikkulinnutkin silloin hiljenevät pihalla ja kissat loikkivat rääkyen piiloon.