6.12.2012

Mitä vikaa korvavalossa?

"Päässä ei voi olla mitään, siis vikaa", 
sanoi lekuri intrigöörin toverille.
Tieteelliseksi mainostettu Skepsis -yhdistys myönsi vuosittaisen huuhaa-palkintonsa 2012 oululaiselle kirkasvalokuulokkeiden valmistajalle. 

Eiköhän Skepsis ole yhtälailla "tieteellinen" puulaaki kuin tekijänoikeuksia kyyläävä ja lapsiakin henkisesti ahdisteleva Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on "viranomainen".Intrigööri yhtenä miljoonista taviksista kehottaa ystävällisesti skeptikkojen kerhoa perustelemaan näennäistieteelliset väitteensä uskottavalla tavalla! Kritiikin kärki kannattaisi suunnata sinne, missä ihmisiä eniten höynätään, kuten politiikkaan ja pankkeihin.
On tieteellisesti tunnettu tosiasia, että lumelääkkeet voivat toimia potilailla joskus paremmin kuin virallisesti myytäviksi hyväksytyt, nk. oikeat lääkkeet. Oikeat lääkärit käyttävät maailmalla lumelääkkeitä hyvinkin paljon.

Valelääkäreistä en tiedä, tuskin he määrävät lumelääkkeitä? Homeopaattisin lääkkeisiin en oikein jaksa uskoa, eivätkä ne ehkä toimi, ellei niihin usko lujasti.
Jos kerran kirkasvalohoito voi yleensä olla tehokasta, miksi sitä eivät olisi valokuulokkeetkin? Jos ne kuulokkeet antavat kirkasta valoa käyttäjän korviin, silloin ne toimivat, kuten valmistaja lupaakin. Korvamadotkin näkevät paremmin ryömiä.
Kirkas valo korvissa ei  voi millään olla niin vahingollista kuin sellainen kamala rämpytys ja rääkyminen, mille monet nuoret altistuvat jatkuvasti kesät, talvet ja ihan tavallisista korvakuulokkeista.
Huuhaa-palkinto on huuhaata, kunnes toisin todistetaan! Lisäksi moinen sinänsä iloa tuottamaan tarkoitettujen tuotteiden tyly lyttääminen tappaa ihmisiltä viimeisenkin säpinän elämästä. Hömppääkin tarvitaan ankean arjen keskellä!


Lisäys 19.3.2018: Korvavalosta väitös. 


* * *

2 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Tuosta korvavalosta en tiedä muuta kuin että luultavasti se täyttää Sinuhen periaatteet hyvälle hoidolle. Eli ei ainakaan pahenna potilan tilaa. Mutta olisi tuolle Huuhaa palkinnolle löytynyt parempiakin kohteita. Esimerkiksi Euroopan Vakausmekanismi EVM...

intrigööri kirjoitti...

Osavaltiosarjassa huuhaan voisi myöntää myös Suomen hallituksen sekstetille, Jyrkille ja Jutalle orjantappuralehvien kera. Ville Niinistö taitaa tosin paasata vielä pahempaa potaskaa, koska hän uskottelee, että rahalla voisi säädellä maapallon keskilämpötilaa, vieläpä parin asteen tarkkuudella.