10.7.2015

Makailuko tappaa?

Istuminen se on melkein kuin itsarin tekisi. Jos sitten vielä heitäkse seljällensä vaikka sohvalle, sehän on totaalisen tappavaa. Näin väittää sosiaali- ja terveysministeriö, Työterveyslaitoksen säestyksellä. Voi w!

Intrigööri on noista väittämistä samaa mieltä vain siltä osin, että moni on kyllä makuuasennossa veivinsä heittänyt. Tuollaisista tappavan turmiollisista arkielämän asennoista meitä valistaa tänään, kukas muu kuin veroyle.

Samaisessa judelmassa väitetään myös, että maatessa ihmisen energian kulutus on nollassa. Ei muuten ole.  Jos ihminen ei kuluta lainkaan energiaa, on kaikki maallinen terveysvalistus jo turhaa, sillä silloin ihminen on kuollut.

***
Jo pitemmän aikaa erilaisista yleisistä tiedostus- ja manipulaatiovälineistä on tuputettu viestiä, minkä mukaan edes reipas ja säännöllinen kuntoliikunta ei ihmispoloa auta. Jos ihminen vähänkin välillä vaikka töissä istuskelee ja himassa makoilee, viikatemies irvistää heti tuolin tai soffan takana.

Ruoka- ja ravintovalistuksista ei tässä postauksessa edes viitsi kirjoitella mitään. Moiset huorimoinnit on terveellisintä ikäänkuin jatkuvasti suodattaa pois omista silmistään ja korvistaan. Sen kyllä tänään joutui huomaamaan, että pian on ihan pakko juoda d-vitaminoitua maitoa, ellei sitten osta omaa salalehmää ja lypsä sitä itse ämpäriin. Maitoon siis lisätään vitamiinia ja samalla pannaan taas uusia pakkoja ihmisen elämään. Vedessä fluoria, maidossa, ties mitä.

Ihmisen vaellus tässä murheen laaksossa tai riemun rotkossa päättyy aina aikanaan, olipa hän miten terveys- ja yleistiedostava tai mentaalisesti valaistunut hyvänsä. Ainoa luonnonmukainen pakko syntymän jälkeen on kuoleminen. Eikä siinä auta vaikka olisi lekureita, terveys- ja ravintoguruja tai muita elämäntapakonsulentteja nonstoppina nappikuulokkeissa, haasteista toisiin hölkätessä. 

Siinä kyllä saattaa itse elämäkin juosta ohi.

***
Ei tässä maallikon auta paljon mittään suositella, ellei sitten sitä, että eletään tyynesti kuin ennenkin, päivä ja hetki kerrallaan. Kannattaisi käyttää aina ensin omaa arkijärkeä. Tästä lyhyehköstä maallisesta matkasta ei pitäisi tehdä yhtään enempi synkkää ja ikävää. Kyllä jotain lystiäkin olla pittää. 

Valistuksen tulvaan voi hukkua ja tiedostuksen tuputukseen tukehtua. Istuupa sitten taikka makaa.

LISÄYS ja linkki 2.8: Pirskatti! Nyt pukkasi juttua siitä, että töissä seisominenkin on vaarallista. Köntsälläänkö sitä arbeitia pitäisi rutistaa vai kävellessä?

LISÄÄ uutisointia: Istuminen ei olekaan vaarallista.


***

Ei kommentteja: