31.7.2015

Turha huoli Oolannista

Bomarsundissa ovat kanuunatkin
paikoillaan.
Tarmokas uusi puolustusministerimme taitaa olla turhaan huolissaan Oolannin puolustuksesta. Eiväthän sen saariston alkuasukkaat hyväksy joukkoonsa pysyvästi edes mannermaisia suomalaisia, vaikka emämaa onkin isojen tukiaisten maksaja. Tuskin sinne Oolantiin venäläisiäkään huolittaisiin?

Ehkä kovat puheet Ahvenanmaan ja Gotlannin pienistä vihreistä  ukkeleista ovatkin vain osa ankaraa Nato-kiihotusta? 

Intrigööri ei puutu ruåtsalaisten asioihin, mutta jospa Ahvenanmaa voisi hakea yksinään Naton jäsenyyttä?

Suomen laithan ovat sitä varten, ns. perustuslakia myöten, että niitä voidaan muutella alvariinsa poliittisten pyrkyjen ja erityisesti EU:n takia. Miksei lakeja voitaisi rukata uusiksi myös Naton vuoksi? EU:lla ei oikeastaan ole Euroopassa mitään järkevää virkaa, ellei äärimmäistä virkavaltaisuutta sellaiseksi lasketa. Pahan paikan tullen ja turvatekijänä jo nyt Natolla on maanosassa paljon velkaunionia tärkeämpi rooli.

Natolainen erillisalue Ahvenanmaa täyttäisi kaiketi läntisen sotilasliiton pikaisimmat laajentumishalut, emmekä me perus-tsuhnat joutuisi pitkällä maarajallamme ruskien kanssa napit vastakkain. Välimme itänaapurin kanssa ovat siellä raukoilla rajoilla ovat näihin asti olleet kohtuullisen hyvät, kaikenkarvaisista poliitikoista huolimatta.

Suursotaa ei ole tulossa, mutta hirmuisen kalliiksi se natottaminen Suomelle tulisi. Toisin sanoen velkareppumme olisi piankin kreikkalaista luokkaa. Kreikkalaisethan ovat jo pitkään aseistautuneet takahampaisiin saakka Naton & Saksan siivellä ja tietysti velaksi.

Naton lento- ja laivastotukikohdat toisivat uusia suurostajia myös Oolannin perunalastuparoneille ja lisää asiakkaita peliyhtiölle, saaren suurin pankkikin pärjäisi paremmin. 

Saarelaiset saattaisivat kyllä uusine tymäköine turvatakuineen vaihtaa valuuttansa pikaisesti skandinaaviseen kruunukoriin tai jopa taalaan. Esimerkiksi viisi kruunua tai yksi taala sidottaisiin perusyksikköön, mikä olisi nimeltään ehkä yksi taffeli ja sama ruotsiks. 

Inrigööri päättää aamun sotilaspoliittisen katsauksensa tähän ja linkittää tavallisesti hyvin asioista hajulla olevaan lähteeseen eli Hikipediaan. Rauhaa!


***

Ei kommentteja: