14.1.2016

Katupartiotko suurin uhka?

Muutamien kuulapäiden siellä täällä muodostamat katupartiot määritellään nyt monilta poliittisilta tahoilta yhteiskunnan suurimmiksi uhkatekijöiksi ja ties miksi kiellettäviksi äärihirmuilmiöiksi. 

Jos tilannetta yrittäisi katsoa taviskansallisesti eli rauhallisesti, voisi uskoa, että noiden kotikutoisten katupartioiden kaverit kyllä kuuntelevat mitä poliisi sanoo ja ottavat ne viestit tosissaan. Väitetäänhän, että osa noista Ragnarök-partiolaisista vai mitä Odinin ottopoikia ne oli, olisi jo valmiiksi poliisin vanhoja tuttuja, heh.

Kumpi sitten on suurempi uhka yhteiskunnassa, vierasmaalaisten nuorten miesten muodostamat seksistiset katujoukkiot vaiko nuo omat nuivat partiolaisemme. Turvapaikkaa hakevat yliviriilit ja ärhäkätkin nuoret miehet eivät aina kuuntele, eivät kunnioita tai eivät edes ymmärrä suomalaisten poliisien komentoja. Niin on poliisi on itsekin antanut ymmärtää, toki hyvin niukasti.

***
Uhkakuvana tuossa katupartioinnissa on se, että suomalaiset ryhmät  ottaisivat vielä joskus yhteen kotimaisten väkivaltaisten viha-anarkistien sijasta uusien ja vierasmaalaisten ryhmien kanssa. Siitähän syntyisi monikulttuurisia katutappeluita tai nujakoita. Ikävää se olisi, eikä toisi lisää turvaa kenellekään, mutta viriää niitä huitomakielisiä keskusteluja kaduilla muutenkin, joka viikonloppu.

Katuväkivallasta on usein surullisia seurauksia. Toisaalta kyllä suomalaisilla ihmisillä on myös  inhimillinen perusoikeus puolustaa itseään ja läheisiään, naapureitaankin. Pitäisikö sitten joissain ahdistelutilanteissa mennä väliin, kuten suositellaan mm. rasistien torjumiseksi? Se jää tietysti kunkin yksilön itse ratkaistavaksi.

Jos maahantulijoiden tulva ei nyt pysy kurissa virkavallan toimin, tilanne muodostuu myöhemmin pahaksi. Katupartiot ovat siinä kokonaisuudessa pikku juttu.

***
Muslimi- ja arabimaailma on paljolti hajoamistilassa, jopa vahvaa Turkkia ja laajan kunkkusuvun hallitsemaa ääriuskonnollista Saudi-Arabiaa myöten. Vielä tänä vuonna ja lähivuosina Europpaan on varmasti tulossa uusia miljoonaisia pakolaisaaltoja, joiden vastaanottaminen nykytyylisesti käy täysin mahdottomaksi. Suomen kantakansalaiset tarvitsevat selkeää suojaa uusien rohkeiden poliittisten päätösten muodossa, eikä vain taviksiin kohdistuvia uusia pakotteita, rajoitteita ja kurjistuksia.

EU:n ja Euroopan maiden kriisiapu pitäisi suunnata tyystin pakolaisleireille, turva-alueille, joita pitäisi perustaa tarvittaessa paljon lisää kansainvälisin voimin. Turva-alueita pitäisi rakentaa oikeisiin kohteisiin, etteivät leirit jäisi tyhjiksi, kuten EU:n perustama iso leiri Jordaniassa.

Sanotaan, että kyllä poliisi hoitaa ongelmat. Hoitaahan se polliisi, jos sen annetaan tehdä niin ja jos se saa tarpeeksi resursseja. Saksassa poliisi ei tunnu olevan lainkaan tyytyväinen niihin valtuuksiin, joita poliitikot sille antavat. 

Kansa taisteli, poliisit kertovat, tms. Linkki Verkkouutisiin.

Lisäys: Miljoonia pakolaisia tulossa. Linkki Talouselämän juttuun.


***

Ei kommentteja: