27.1.2016

Mutiaisia vaille?


Nähdäänköhän nettivääntöjen lisäksi vielä 
oikeitakin mutapaineja eli mutiaisia?
Nyt on saatu twitterissä kiinni kaksi nimekästä urheilumiestä kritiikistä Suomen kokemaa ennätyksellistä muuttovoittoa ja sen laajoja seurauksia kohtaan.

Koska muuttovoitto on pääosin vierasmaalaisten ansiota, sitä ei saisi monien mielestä lainkaan kyseenalaistaa. Kun arvostelijat ovat tunnettuja, toinen on yksi lajinsa ikoneista, rasismirääkyjien sekokuoro rikkoi kanteleensa ja repi pelikretonkinsa heti kerrasta.

Jos kyseessä olisi ollut wanhanaikainen tai eräin osin maailmaa nykyaikainenkin toritapahtuma, syyllisiksi katsotut olisi saatettu kivittää, eikä ensimmäisen kiven heittäjistä olisi ollut puutetta.

Tosin noilla urheilumiehillä näkyy olevan twitterissä varsin paljon tykkääjiäkin, joten torilla olisi saattanut syntyä joukkonujakka tai ainakin ankara sanasota eli huutokilpailu.

Vai olisiko kiistan tiimoilta saatu aikaiseksi jopa oikea mutapaini eli mutiaiset? Kuukkelista löytyy moisten mutiaisten kuvia, lajin videoita irtoaa juutuupista.

Kyllä se on sillä lailla, ettei missään netin virtuaalivirityksissä saa aikaan kunnolla värisyttäviä rääkyjäisiä, mutapaineista nyt puhumattakaan. Näin on.


***

Ei kommentteja: