25.7.2016

Linkki: Terrorismi kasvoi EU:ssa


Ilmastoblogi Roskasaitin pitäjä Risto käsittelee nyt blogissaan metsäpalojen vähentymistä. Päivityksen lopussa on linkki hänen vuosittaiseen katsaukseensa Europolin tilastoista.

Europolin raportissa todetaan EU:n kärsineen massiivisesti terroristien iskuista vuonna 2015. Syylliseksi leimataan heti aluksi "fanaattinen vähemmistö", mikä tarkoittaa lähinnä globaalia jihadistista liikettä. Huolta Europol tuntee myös maanosan poliittisista ääriliikkeistä.

Intrigöörikin on kirjoitellut hajanaiseen tapaansa terrorismista ja jihadismista, joten laitan linkkiä myös aiheen asiapitoisempaan ja tuoreeseen tarkasteluun.***

2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Kiitos mainokseni jakamisestasi.
Lisäyksenä tuohon Europol TE-SAT 2016 -artikkeliin totean, että siellä on sellainenkin luokka kuin single-issue, eli yksittäinen terroriteko. Niitä ei vain ollut tilastoitavaksi asti vuoden 2015 oikeudenistunnoissa. Tämä vuosi vaikuttaa tässä suhteessa runsaammalta, vaikkei vielä voikaan tietää, miten mikäkin tapaus luokitellaan.

intrigööri kirjoitti...

Pitäisi kai kysyä, saako linkin laittaa, mutta aattelin, ettet kieltäisi. Heh. Noita yksittäisiä ja isompia terroritekoja alkaa olla jo niin paljon, ettei kaikkia yhden vuoden varrelta meinaa muistaa. Terroristit pääsevät hiljalleen tavoitteeseensa, ihmisten kokema pelko kasvaa, mutta kaaos on onneksi vielä kaukana.