30.7.2016

MV meni massille

Jos yrittäisi vähäsen tiivistellä tätä MV-lehtigatea, päätekijä sen taustalla on, että MV meni valtamedian massille. Mediamokulit säikähtivät MV-lehden suuria kävijämääriä ja suosiota. Sitäkin enemmän kustantajien punttia tutisutti periaate, koska valtamedian massi on pyhä ja kallis, ketään moista menijää ulkopuolelta leirin ei saa päästää sitä uhkaamaan. 

Oikeasti MV ei ehtinyt tehdä massiin pienintäkään reikää, mutta se antoi varoitusmerkin, että niin saattaisi vielä joskus käydä. Intrigööri ei tiedä MV:stä mitään täsmällistä ja seuraa lehteä vain satunnaisesti. Laitan kuitenkin tähän tuhman linkin lehden omaan juttuun sen suosiosta viime marraskuun lopulta. Luvuthan saatavat vaikka pitää suunnilleen paikkansa? Siellä se "lehtimetsän hirvitys" oli aamulla, ihan entisessä nettiosoitteessa!

Valtamedia ja valtapoliitikot ruokkivat toinen toisiaan. Niinpä MV aiotaan kukistaa sekä poliittisilla että moraalisilla lyömäaseilla, jos lait eivät siihen ylety. Lakeihin tai niiden tulkintoihin on viime vuosina kirjattu monenlaista meillä uutta, kuten nuo kuuluisat rasismi ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Vihapuheeksi luetaan valikoivasti melkein mitä vain halutaan.

Vanhatkin lait olisivat riittäneet, mutta nyt pohjataan sitä, että kasvavan kansalaismedian sanankäyttöä voidaan kuristaa yhä tiukemmin ja erinäisten lakien tulkintoja voidaan laventaa. Tavoitteena on tietenkin valvottu ja säännelty kansalaismedia, mutta siinä kyllä kyttäys- ja sensuurikoneistolla riittää loputtomasti tekemistä.

Ennen oli helpompaa, oli vain Neuvostoliitto ja itsesensuuri. Nyt on EU, Nato ja sosiaalinen maahanmuutto, yms. ja itsesensuuri. Media ei ole Suomessa koskaan itsenäisyyden aikana ollut varsinainen vallan vahtikoira. Vahtikoirien sijasta olemme kyllä saaneet paljon poliitikkojen ja rahavallan puudeleita.

MV lehti ei ole ainoa "vastamedia". Yhden, kaksi ja kolme sellaista saattaa saadakin hiljaiseksi, mutta jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt. Aluskasvustoa pukkaa! Olisi kai liian hurskasta toivoa, että tilaa löytyisi molemmille, hiljalleen lahoaville metsän puille ja uusille virkeille taimille.


Lisäys 19.8: MV:n jakelu voi jatkua oikeuden päätöksellä, US.


***

Ei kommentteja: