24.7.2018

Anneli ja onnela, pakolaiset


Muuttoliike hallinnassa. Vene on pinnalla!

Anneli tarkoittaa tässä rva Jäätteenmäkeä. Onnela tarkoittaa EU:ta. 
Luin Jäätteenmäen blogitekstin "Pakolaiskriisistä poliittiseen kriisiin". Ovatkohan helteet siellä jossain rasittaneet, kuten tälläkin tarkkailuasemalla, sillä mepin sanoma on nyt harvinaisen tyhjää EU-mussutusta. 

EU:ssa tietenkin tehdään meppien ja keppien joukolla, erilaisten "iskiasten" johdolla aina "hartiavoimin" töitä ikuisten kriisien ratkaisemiseksi, ihan itseä säästämättä. Työn tulokset vain yleensä katoavat kuin vesi Saharasta.

Sahara liittyykin asiaan siten, että mennä päivänä ulkomaisia nettilehtiä vilkaistuani annoin itseni ymmärtää, ettei niiden paljon puhuttujen "maihinnousukeskusten" perustamisesta Pohjois-Afrikkaan tule yhtään mitään. Yksikään alueen valtioista ei tunnu olevan halukas ottamaan moisia pakolaisten ja muiden turvapaikkahakuisten ihmisten käsittelykeskuksia kontolleen tai edes maaperälleen.

Siellä Saharan ja Välimeren rannoilla on kysymys itsenäisistä maista ja valtioista, jotka eivät halua päästää EU:n porukkaa rajojensa sisälle hänkräämään Brysselistä sanelluilla ehdoilla. Lienevätkö lupaillut palkkiotkaan kiinnostavia?

Libyan kanssa on kyllä paha sopia mitään, sillä vaikka maa on vanhojen rajojensa sisällä, valtion määritelmä ei toistaiseksi oikein sovi heimoihin ja klaaneihin jakautuneeseen erimieliseen asujaimistoon. Libyassa kaikki pitävät tiukasti rynnäreistä kiinni pyrkiessään osille vallasta ja rahasta eli lähinnä maan runsaista öljyvaroista.

Jos uudenlaisia pakolaiskeskuksia sitten aiotaan sijoittaa EU-maihin, mikä tässä  muuttuisi? No, riittääpä turvapaikkauudistuksessa vielä pitkään unionin byrokraateille ja eri jäsenmaiden valituille pähkäilemistä ja jahkailemista. Hyö saavat edelleenkin rasittaa, ellei hartioita, ainakin aivoelimiä, vaikka siitä ei mitään hyvää seuraisikaan. Varmaa on vain se, että pakolaisia tulee jatkuvasti lisää ja yhteensä paljon.

EU:n suuri turvapaikkauudistus törmää nyt vähän isompiin ja vahvempiin yksiköihin kuin Libyassa eli kokonaisiin vanhoihin kansallisvaltioihin.  Anneli moittiikin Visegard-maita Unkaria, Puolaa, Slovakiaa ja Tsekkiä EU:n suuren turvisuudistuksen romuttamisesta. 

Hän väittää, että muuttoliike Eurooppaan on tulijamäärissä laskettuna saatu toistaiseksi hallintaan. Tulijavirta onkin toki vaisumpi vuoden 2015 tulvaan verrattuna. Mutta liekö tuommoinen pysyvä muuttoliike kenenkään hallinnassa, paitsi ehkä juuri noissa mainituissa unionin komentelulle änkyröivissä maissa.

Suomihan ei oikeasti änkyröi, vaan yrittää aina jatkaa unionin pikkuvaltioiden priimuksena. Suomi jurnuttaa ja jarruttaa unionin päätösiä ja suosituksia  vastaan vain sellaisissa asioissa , joista voisi olla oman maan kantakansalaisille edes jotain hyötyä, eikä kysymys ole yksittäistapauksista.

Kuumaa on kämpässä ja vielä ulkonakin, joten mussutus seis, täältä nyt tähän!



Ei kommentteja: