12.7.2018

Ei tapa, vaan vahvistaa


Suomalaiset viestimet ovat taas ylenpalttisessa viisaudessaan julistaneet, ettei Trumpista tykätä, eikä kyllä varmana tykätä Putinistakaan. Trump julistetaan julkisuudessa edelleen isosuiseksi öykkäriksi, joka tuhmasti ahdistelee viime vuosikymmenien tilanteeseen itsensä hyvin asemoineita  eurooppalaisia natolaisia ja unionisteja.

Mahtaako sitten euronatossa riittää tarpeeksi ymmärrystä ylivoimaisesti suurinta aseveljeä Yhdysvaltoja kohtaan? Trumpin huutelut toki ylittävät sovinnaisia poliittisia rajoja, mutta niillä taitaa sittenkin olla selvät ja vissit tavoitteensa Ameriikan malliin. Pääviesti on, että jos tahtoo rauhaa, on liittokunnassa riittävästi valmistuduttava sotimaan.

Kauppasodat ja talouspakotteet eivät tietenkään koidu suureksi yhteiseksi hyväksi. Oikeaan, mutta onneksi kovin teoreettiseen suursotaan valmistautuvassa Natossa ei ainakaan enää lilluta kuin haaleassa vedessä, missä jenkkien laivasto höyryää tarvittaessa apuun, jos mörkö alkaa liikaa mikkihiiriä ahdistaa.

Presidentti Niinistö ja pääsihteeri Stoltenberg näyttävätkin sanovan, jotta Trumpin mekkaloinnista huolimatta tai siitä johtuen Nato näyttää jopa vahvistuvan, ainakin rahallisesti. Ei Trumppi halunnutkaan hylätä parhaita liittolaisiaan! 

Intrigööri seuraa hiljalleen pätkä pätkältä, mitä suurisuu-Donaldin Euroopan kiertue vielä tuo mukanaan. Tylsä kesä olisi muuten ollut tulossa. Helteetkin jäävät alle kolmenkympin, uimavesissä on sinilevää ja järvisyyhyä. Syksy sieltä kalenterista pian saa.5 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Presidentti Niinistö pystyy tukemaan Natoa ja myös koko EU:ta. Se on nyt todistettu:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5946491/Juncker-struggles-gala-leaders-step-help.html

Vaikka iskias repii, niin mitään en oo ottanu. Annakko pusun, moiskis ja röyht!?

intrigööri kirjoitti...

Tiesin joskus tuon näköisen ja oloisen kyläjuopon, jota sanottiin jostakin syystä nimismieheksi. Sekin kurja äijä yritti muka pukeutua siististi, mutta haisi kuin ketunraato.

Nils- Aslak kirjoitti...

Tänään IS ja IL esittivät filminpätkän, joka heidän mielestään esittää selkäkivuista kärsivää EU pomo Junckeria hoipertelemasta NATO- kokouksessa. Jo lapsikin näki, että tuo kaikkia vastaantulijoita pussaileva pelle on tolkuttomassa humalassa.

Meidän lehdistöllämme on siis jo tiukka itsesensuuri ja mitään EU- kriittisiä uutisia ei julkaista.

Toivottavasti Trump kumoaa Venäjän pakotteet, se olisi Suomelle hyödyllistä. Saksa itse käy vain kiihtyvää kauppaa Venäjän kanssa ja heidän oma teollisuutensa nauttii EU: n reuna- alueiden kurjistumisesta.

intrigööri kirjoitti...

Minäkin juopottelin nuorempana ihan uunaalleen. Ei se kyllä ikinä niin raskasta ollut, että olisi selän päälle käynyt. Kossupullo saattoi huveta pelkkään krapulan poistamiseen, mutta niin vähäinen määrä ei pannut hoipertelemaan.

Junckerilta on kunto pettänyt jo aikoja sitten, mutta edes tuota unionin pahinta pelleä ei taideta saada eläkkeelle. Vai pelkääkö eliitti, että ukko hölöttäisi eläkkeellä liikaa mm. tietämistään maailmanluokan verokieroiluista?

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Uutisista päättelin, että työnantaja tukee Junckeria ilman hoitoonohjausta.
Selkävaivat vaikuttavat kuitenkin niin paljon pahoita, että ehkä olisi kaikille parasta päästää Euroopan sairas mies eläkkeelle.