4.9.2018

Kyllä pelsut on tuhmia!

Tuhmis pelsu.

Kyllä persut ovat tuhmia. Mihin muuhun päätelmään tiedosteleva viherrysvasemmistolaisesti ajatteleva henkilöoletettu voisi tulla, kun todellisuus tukee perussuomalaisten jo kauan esittämiä ajatuksia maahanmuutosta?

Tuollaisesta monille kamalan ikävästä todellisuudesta kertoi vastikään pääministeri Juha Sipilä. Suurin osa Suomeen tulleista maahanmuuttajista on ollut ns. elintasopakolaisia. Pääministeri kirjoitteli siitä maltillisesti, mutta totta, kuten hänen asemassaan kuuluukin.

Mutta on se kyllä niiin väärin, etteivät tosiasiat tuekaan rajattoman maahanmuuton ja kaikkien tulijoiden asuttamisen ehdotonta tarpeellisuutta. Tiedostaviston  mielestä todellisuus on tässä tapauksessa pahasti väärässä. Ellei ole, intetään ja huudetaan niin kauan, että on! Ellei tilastoa tulkita väärin Suomessa, niin se on väärin ainakin kansainvälisesti. On, on!

Ketä naurattaa? No, ainakin Göbbelsin rujoa haamua helvetissä helteessä hekotuttaa. Vai olisiko se natsisika joutunut kärsimään ikuisuustuomiota peräti pirun perimmäisessä pakastimessa, karmean todellisuuden terävien jääpuikkojen tökkiessä joka puolelta?

Ei voi yleistää, mutta joskus persujen (tai pelsujen) pelko saattaa todella olla poliittisen viisauden alku, kun vaalit ovat kaatumassa päälle. Kansanedustajat ja ministerit eivät saa olla kansankusettajia. Kusitolppia kansanedustajat eivät henkilöinä missään tapauksessa ole, he ovat ihmisoletettuja.

Suurista poliittisista pelästyksistä joku kirjoitteli joku eilen Aamulehden kulttuurisivuilla, koska politiikan toimitus ei tainnut huolia. Vai miten se lienee mennyt?

Linkki Aamulehden juttuun.

Persun puheenvuoro.

Pääministerin postaus.



***

5 kommenttia:

intrigööri kirjoitti...

En ole keksinyt tätä hassahtavaa pelsu-nimitystä. Sitä käytti joku nimimerkki monia vuosia sitten US:n kommenteissa, terveisiä vain!
Jos persut tuovat pelottavan haasteen vanhemmille puoleille, kuten AL:n jutussa todetaan, siellä lienee parasta toimia vanhan suomalaisen metsälaiskansan tyyliin: Karhusta ei saanut puhua karhuna, ettei olisi kutsunut sitä karjan (vaalikarjan) kimppuun, vaan piti keksiä liuta kiertoilmauksia, kuten kontio, metsän isäntä, otso, kouvo, lalli, mesikämmen...
Hyvällä lapsella voi olla monta nimeä. Joku tosikko kyllä joskus loukaantui pelkästä persu-nimestäkin. Ja kattia kanssa! Nimi ei puoluetta pahenna.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pelsu? Pelastussuunnitelma?

Juha Sipilän lausumasta ei pidä missään nimessä vetää johtopäätöstä, että hän olisi takkia kääntänyt. Juha on aina osannut suhtautua maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuviin oikein. Nyt antamaansa lausuntoon Juha voi tarvittaessa laatia ja julkaista lujuuslaskelmat.

Ensi kevään vaaleihin lausuma ei myöskään liity, onhan niihin vielä aikaa. Mitähän vetoja orpokodista saadaan...

intrigööri kirjoitti...

Jos Suomen poliittinen enemmistö jotenkin saisi houkuteltua aluksi ne kipeästi kaipaamansa 100.000 uutta matua vierailta mailta, ei Orpokaan takkiaan kääntäisi. Sipilä tuskin enää tarjoaisi tulijoille taloaan?

Kokoomuksen kantaa maahanmuuttoon valaisee, jos vaikka kuukkeloi Kokoomuksen Kamuja eli kansallisia maahanmuuttajia. Tästäkin voisi aloittaa:

http://www.kansallisetmaahanmuuttajat.fi/kokoomus/

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Hah, mun juttu linkitettynä! Tattis.
Enkä mollannut meille kaikille tai edes joka toiselle niin rakasta pääministeriämme (-;

intrigööri kirjoitti...

Sinun juttusi sattui tähän sopivasti. Kaikkea se persujen pelko pääministerilläkin teettää. Hyvä, että teettää, sillä on meillä kolmekin puoluetta, joissa ei anneta faktojen mitenkään häiritä omaksuttujen illuusioiden julistamista.