7.9.2018

Viherkiukuttelua

Vihermörkö.
Puoluelehdet ja nettisivustot kuuluvat suomalaiseen kansanvaltaan. Ennen kuin netti toi kansalaisille sananvapauden, julkaistiin myös ns. puolueiden äänenkannattajia, niiden joukossa oli isojakin maakuntalehtiä. 

Nyt näyttää siltä, että koko kansan roimasti, mutta  väkisin rahoittamasta Ylestä on tullut yhä selvemmin vihreiden tai punavihreiden äänenkannattaja.

Poliitista punaväriä yleisradiosta ei ole koskaan puuttunut, mutta iltauutisten kiukkupotkuraivari vihreiden kannatuslukujen putoamisen takia oli kyllä liikaa.

Mainitut tekniset ongelmat taitavat löytyä yleläisen tiedostaviston tukanjuurilta. Hesarin toimitus on kaupallisvihreä, ei suoraan kansan rahoittama, joten itsepä  kuoppansa kaivavat, mitä siitä.

Mielenkiintoista on, että punikkien unelmat vallankumouksesta ovat nyt punavihreitä. Niin vasurien veturi Li Andersson itse antoi ymmärtää

Olisihan kolmen kopla punavihreitä tietysti laajempi pohja vallankeikaukselle kuin pelkät sirppi ja vasara. Kannattaisi silti muistaa, että yleensä vallankumous syö ensiksi lähes samanmieliset toverit, vasta sitten kahinan voittajat pääsevät pistämään tyhmää kansaa ruotuun ja hilloa lusikoimaan.

Vaaleihin on enää reilut puoli vuotta. Elämme taas mielenkiiintoisia aikoja. Kyllä politiikasta väriä löytyy, asiasisällön kanssa on niin ja noin. Vai mitä Touko?


***
Lisäys ja ammuu: Viherkansanryhmän mielestä lehmät pilaavat ilmastoa. Pilaavatko ne myös rantojen uimavesiä? Linkki ylen juttuun.

Viherpäästöt pitäisi vähintään puolittaa, sillä ne pahenevat koko ajan!


2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Nythän on viheriöllä varmasti palaverin paikka, koska menestys on aallonpohjassa vaikka persuksia on paukuteltu. Jospa Aalto itse ratsastaisi villillä vihreällä härällä sen persittä läiskien seuraavaan fasistinatsirasistien toritapahtumaan ja antaisi näytön vehreyden uudesta noususta keulimalla härän niin että sorkat osoittaisivat taivaalle uuden tulemisen symboolina. Kuvia olisi sitten kiva taas vaikka Hesarin politiikan asiantuntijatoimittajien sivuilla ihailla naureskellen persupaukutetuille luusereille. Lille ehdottaisin lehmää, joka kakkii vain kotien punaisia ruukkukukkia varten sopivaa luomua pieninä kertapalleroina.

intrigööri kirjoitti...

Sittenhän Touko olisi kuin härän hahmon ottaneella Zeuksella ratsastava Europe tai Europa -neito. Neitohan tekaisi Zeukselle kolme poikaakin. En tiedä onnistuisiko sellainen Toukolta, mutta nykyisinhän miehetkin kuulema voivat synnyttää.

Ihmettelin tuossa, mistä poliittiset torpedot Li ja Touko saavat tarpeeksi vaikutteille alttiita nuoria äänestäjikseen. Duunarit ne viimeksi järkensä menettävät tässä maassa, joten sieltä ei saata paljon tukea tulla. Ehkä vihervasureista demarit ovat ensi eduskuntavaalien voittajia, mutta entä se demarien femakoituminen, se taisi olla punaruusun puolueelle vikatikki?

Persut ainakin voittavat äänestäjiä, myös perusduunareita. Hyvä niin.