31.5.2012

Kun valtio romahtaa



Euroopan luisumisesta liittovaltioon ei enää kannata olla hirveästi huolissaan. Meillä on menossa vielä jyrkempi kehitys, mikä vie meidät suoraan herrojen liivintaskuun Euroopan Pankkiunioniin tai ainakin jonkin nimiseen tiukkaan komission kuristusotteeseen. 


Valtiot ovatkin olemassa pääosin vain yhteisvelkaunionia varten ja globaalin finanssisysteemin tukemiseksi. Sitä varten eivät olekaan enää vain tietyt saarivaltiot eli pankkiparatiisit. Koko EU muodostuu näppärästi  jättimäiseksi pankkiparatiisiksi!


Intrigöörikin on näemmä ollut aiemmissa arvioissaan turhan varovainen. Euroherrat ovat tietysti ajatelleet kaiken jo paremmin ja ihan valmiiksi asti. Nyt pankkikriisin tiivistyessä totuuttakin sieltä tihkuu julki, jostain unionin julkisivun rakosisista. Oikein tiukan paikan tullen johtavat politiikotkin saattavat yrittää totuuden kertomista, silleen harkitusti.


Saman tien Unionin jäsenmaissa toteutunee jonkinlainen versio tai monia variaatioita joidenkin haikailemasta yövartijavaltiosta, minarkiasta. Euroopan Pankkiunionissa yö- ja muu vartiointi keskittyy turvaamaan rahalaitokset, joihin köyhällä kansalla ei ole tietenkään mitään asiaa. Valtion väkivaltakoneisto myös varmistaa joitakin muitakin Ainoan Oikean Ajattelun  muutoin pakollisiksi katsomia toimintoja, kuten rupusakin mellakoinnin torjunnan ja lentokentät eliittiä varten.

***
Euroopan Pankkiunioni on tietysti myös yhteisvelkaunioni. Kaikkien jäsenmaiden tulee velkaantua tappiin, johonkin 200 - 300 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Muuten ei talouskurista saada kyllin uskottavaa ja tehokasta. Myöhemmin luodaan myös yhteinen sotilasliitto kaikkine sisäisine turvakoneistoineen nykyisen Naton ympärille. Sitä varten nyt harjoitellaan mm. Afganistanissa ja Libanonissa.


Bisneksen ja pankkien kannalta on joskus hyödyllistä sotia, jotta edes jotain kunnon kulutusta ja raskasta tuotantoa saadaan pidetyksi yllä. Myös tuottava osa kansasta on hyvä pitää yllä, muutenhan ei olisi  ketä verottaa. Kannattaa kouluttautua ja pysyä yötä päivää työmarkkinoiden käytettävissä, ettei tipahtaisi osattomien, asunnottomien ja luottokelvottomien nälkäiseen joukkoon. Yritysverot on tietysti unionissa pidettävä minimissä, jotta pyhä kilpailukyky ei kärsi.  Sehän on selvä.


Intrigööri onkin viime eduskuntavaalien alta lähtien ihmetellyt, mikä se on semmoinen Kataisen &  muiden hyvien ja pyhien veljien, sekä siunattujen siskojen mainostama Paremminvointivaltio. Pois Köyhänperältä ja Impivaaralta yhteisvastuulliseen Paremminvointivaltioon! No, sehän on Yövartijavaltio, Pankkivaltio ja ylipäänsä Kurjat Ketoon -valtio.


No joo, eipä maalata enempää piruja seinille, vaikka pahalta näyttää. Valtion romahduksesta saamme päivittäin  katkelmia näköradiosta ja otantoja netistä kuin Dante muinoin omissa houreissaan helvetistä. Toistaiseksi talouskuripiru ei ole vienyt monilta leipää suusta, ainakin armopalajakelusta sitä on saanut. Mutta sairastua ei kaikkialla kannata, koska hoito saattaa tyssätä lääkkeiden puutteeseen, kuten Kreikassa.

Meillä Onnela-Suomessa on vielä voimassa hoitotakuu. Hoitotakuu tarkoittaa sitä, että  jos osaat vähänkin oikealla tavalla puhelimessa ruikuttaa ja lirkuttaa, saatat päästä julkiselle keikkalääkärille ehkä alta puolen vuoden. Nykyisin lekureiden kanssa tarvitaan usein myös tulkkia tai ainakin sitä tarvittaisiin. 

Jos ruikutat liikaa, saat "viralliselle koneelle" kohdallesi hullun leiman ja sen mukaisen kohtelun. Kukaties saat paidankin talon puolesta eli sen  pakkopaidan ja vielä hilut kinttuihin. 


Kreikasta ei tosiaan kivoja kuulu, ellei ajatella sitä suurta huvijahtiporukkaa, millä on jo rahat turvassa ja oma laivasto seilaa verottomasti maailman merillä. Ihmisiä on joutunut asunnoistaan kaduille jo pitempään. 


Viime kuukausien ilmiö on, että tavalliset ihmiset tyhjentävät kilvan pankkitilejään. Joillakin saattaa vielä olla tyhjentämistä, kuten eläkeläisillä, jotka ovat yksilövastuulisesti säästäneet pankkiin ns. pahan päivän varalle ja omalle jälkikasvulleen. Nyt pankkeihin ei enää luoteta, eikä ainakaan valtioon.


Mummot ja papat eivät rahoja säästäessään aavistaneet, miten pahat päivät ovat tulossa. Rahoja nostetaan kotiin patjan alle tai uunin koloon piiloon, mutta pankkirosvot keksivät sen eli helpon tavan ryöstää. Konnat tulevat vanhusten ja nuorempienkin koteihin ja vievät ainakin rahat, ehkä pahoinpitelevät, ellei rahajemmaa heti kerrota. 


Roistojengejä Kreikassakin riittää ja lisää sikiää kuin rottia mustan surman aikana, ulkomailta niitä pukkaa lisää. Joku veikkailikin taannoin, että Kreikassa voi olla valta pian sillä, jolla on eniten rynnäkkökivääreitä.

***
Tilanne alkaa Kreikassa olla sama kuin viime vuonna mm. Libyassa. Tilapäisesti ja löyhästi liittoutunutta kansaa vastassa ei vain nyt ole yksi julma diktaattori klaaneineen. Kreikkaa laittaa polvilleen sellainen mahti, mikä voi perimmältään komentaa maailman vahvimpia valtakoneistoja armeijoineen. EU:ta voi vastustaa ja poltella unionin johtavan maan ja entisen miehittäjän Saksan lippuja, mutta vain yhdessä maassa tehtynä se on turhaa.

Jossain kai jo suunnitellaan Ranskan muukalaislegioonan ja Brittien armeijan osastojen lähettämistä turvaamaan järjestystä Kreikassa. Kreikassa on kyllä vahva oma armeija ja poliisi, mutta jos palkanmaksu takkuaa pahasti, siinä motivaatio kärsii. Lapsetkin saattavat huutaa kotona ruokaa, silloin kyllä palaa päre melkein keneltä vain.

EU:n pitäisi palkata työttömiä kansalaisia ja runsaita työttömiä maahanmuuttajia uuteen hyvää tekevään muukalaislegioonaan. Rahat siihen löytyisivät erilaisista tukipaketeista ja kymmenien miljardien vuosittaisesta kekehitysavusta. Työsarkaa olisi riittämiin sekä omissa taantuvissa maissa että kehitysmaissa mm. Afrikassa.

Rikollisilla rahaa riittää aina. Pahinta olisi, jos asiansa osaava ja hyvin varustettu valtion väkivaltakoneisto vaihtaisi ns. leiriä. Runneltu Kreikka on nyt äärimmäinen esimerkki valtion romahtamisesta, mutta hirmuisen kaukana siitä ei olla Portugalissa ja Espanjassa. Iberian niemimaalla vain ollaan työttöminä ja menetetään asuntoja. Välillä käydään vähän porukalla marssimassa vanhan vakaan maailman puolesta. Näin se menee, vielä toistaiseksi.


Irlannissa nähtävästi otetaan rauhallisemmin niin kauan kuin pottua riittää. Tänään rapavelkaiset irlantilaiset pääsevät äänestämään talouskurista. Yltiövastuullisessa Suomessa ei mistään kansanäänestyksistä ole pelkoa, ei ainakaan EU-asioissa. Valtion romahtaminenkin on meillä Onnelassa vielä tovin päässä. Nautitaan kesästä, koska maailman pahuus ei koske meitä suomalaisia!

Lisää Euroopan Pankkiunionista:

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/05/31/pankkiunioni-ei-auta-kriisissa-yhtaan/201230551/12


* * *

Ei kommentteja: