27.5.2012

Politiikkaa rautakangella

Millä voisi erottaa suomalaiset hallituspuolueet toisistaan? No ehkä rautakangella, kuten ikivanhassa huonossa (ruots.) homovitsissä. Millä edes voisi erottaa kokkelit ja demarit toisistaan? No, ovathan taitavat lääkärit joskus onnistuneet erottamaan siamilaisia kaksosia.

Meidän hallituksemme isoilla kaksosilla toinen päistä yleensä nauraa, kun toinen tikistää parkua. Välillä molemmat luputtavat vastuullisesti tuttia, ainakin joltain Brysselin reissulta palattuaan. Silloin kun pientä Suomen kansaa heivataan taas taloudellisesti muutaman piirun verran ylikansallisen suurpääoman puolueen pohjattomaan säkkiin. 


Ylikansallisen suurpääoman ja globaalin hallinnan puoluetta väitetään muka kasvottomaksi. On sillä porukalla näkyviä  kasvoja, esilaulajia, kuten G8- ja G20-johtajat. Euroopassa näkyvimmät kasvot ovat ehkä nyt IMF:n joutsenkaulaisella pääjohtaja Christine Madeleine Odette Lagardella, joka säälii köyhien ja kurjistuvien kreikkalaisten sijasta mieluummin nigerialaisia lapsia. 


Lajitoveri Lagarde jättää säälimättä koko tuota Aigeianmeren uppotukkia. Hän ei mainitse pahalla rikkaita kreikkalaisia, sillä sellainen ei kai olisi siellä suihkuseurapiireissä sopivaa?


Pääjohtajan mielipiteen ymmärtää kyllä. Kreikkalaisethan lipsuivat taloustaivaan jumalien mielestä talouskurista pahiten Euroopassa. Näin kävi, vaikka ne samaiset rahajumalat olivatkin siinä hommassa koko ajan mukana rahastamassa. Niin ne ovat vieläkin. Mitäpä nyt nyt eurooppalaisen ja länsimaisen kulttuurin muinaisesta kehdosta ja rapistuvasta demokratiasta! Pyh!


Lisäys 29.5:  Lagarde arvosteli kreikkalaisia, koska he eivät maksa veroja. No, Lagarde puhui asiantuntijana, sillä akkelin 380.000 euron palkka on *ittu, veroton! 


http://www.talouselama.fi/uutiset/hieman+ironista+kreikkalaisille+veroista+motkottanut+imfpomo+ei+itsekaan+maksa+veroja/a2101754


Nigeria on ihan eri asia kuin Kreikka. Nigeria on kelvollinen ylikansallisen suurpääoma-ökypuolueen renki eli pienen ääririkkaiden sisäpiirin ja koppalakkisten rautanyrkillä johtama ja hallitsema öljymaa, missä massiivisista öljytuloista jää kurjille kansalaisille vain maakunnittain öljyjätteen läpi pilaamia maita ja vesialueita.


On se kumma juttu, että nuo ääriköyhät afrikkalaiset eivät saa jostain syystä järkättyä lapsilleen kunnollista koulutusta, ravintoa ja terveydenhoitoa! Ihmetellä ja sääliä sitä pittää. Kongossakin on  sama juttu. Luonnonvaroilta ja pinta-alaltaankin huikeassa Afrikan sydämessä Kongossa vallitsee pääosin äärikurjuus ja tolkuton väkivalta. 

Nigerialaisia ja kongolaisiakin kannattaa aina maailman rikkaimman yhden prosentin näkökulmasta kovasti säälitellä ja heitellä murusia pöydiltä. Kunhan vain mihinkään siellä oleviin tuottaviin rakenteisiin ei kosketa. Ja kunhan takapajuloista karseimmatkin vain maksavat "ikuisista" miljardiveloistaan edes korot!


* * *

Kiekossa Suomi jäi ilman mitskua ja siellä öljyllä lotratuissa euroviisuissa Udmurtian mummelitkin taisivat päihittää edustajamme. Mutta eipä hätää! Vastuullisuudessa sentään Suomi saavuttanee ainakin tai lähes Euroopan mestaruuden. 

Mikään muu näin pieni ja luonnonvaroiltaan löyhä valtio ei ole taannut yhtä paljon toisten maiden ottamia velkoja. Fantastista! Tällä me vasta tienataan. Suomi on Saksan ja Brysselin perästähiihtäjistä ylivoimaisesti tahdottomin. Jos Juttaa ei lasketa.


Intrigööri ei silti jaksanut taputtaa Jutan uudelle kaudelle SDP:n puheenjohtajana. Mutta jos olisin sattunut livenä näkemään sen riemukkaan tuuletuksen, olisin varmaan minäkin innostunut taputtanut samalla innosta hyppien, Juttahan on sympaattinen hahmo. 


Sellainen hyppien taputtaminen on muuten P-Koreassakin uusi virallinen standarti sallituille spontaaneille suosionosoituksille. Liikutuksesta itkeminenkin suositeltavaa.


Jutasta tulivat heti mieleen ne takuutukset, jotka kreikkalaiset ovat kuulema tallettaneet jossain bitti-höttö-mättö -muodossa jonnekin. Ääri-yhteisvastuullisuuden hengessä Jyrki ja Jutta voisivatkin esittää, että niillä Suomelle nimikoiduilla yli 800 miltsin takuutuksilla voitaisiin maksaa yli puolet osuudestamme uuden EVM-pankin suorasta 1,4 miljardin rahoituksesta. Lisäksi tulee tietysti moninkertainen määrä niitä "muodollisia" Suomen antamia takuuksia.

Miksikö se ei muka kelpaisi? Olemmehan moneen kertaan kuulleet, että Kreikan takuut ovat melkeinpä likvidiä pätäkkää, sitten joskus, kun nykyiset päiväkotilapset ovat viemässä omia lapsiaan hoitoon ja kouluun. Tai joskus myöhemmin?


Ajatellaan varovasti, mitä Suomessa saataisiin aikaan niilläkin sadoilla miljoonilla. Takuutuksillahan voitaisiin myös tiedostavasti maksaa yhden vuoden kehitysapu tai jotain muuta jänskää, kuten venäläisten itselleen aiheuttamia ympäristön tuhoja.


Ei tietysti sovi unohtaa hallituksemme pienpuolueita. Suurten siamilaisten lisäksi siellä vaikuttaa joukko töppösmäisen kilttejä pikku apulaisia. Hallituksen ydin- ja tuulivoiman tuki-, nurmikko- ja ötökkäosasto vastikään nosti profiiliaan ainoalla itse keksimällään tavalla eli esittämällä lääkäreille lupaa tappaa mm. vanhuksia.


Pakollisen pakkokielipuolueen lisäksi hallituksessa istuvat vankasti entisten kommareiden perilliset, se potkupallo- ja gps-puolue. Vasurien sankasta politiikasta ei ota muuta selkoa kuin sen, että se on pääosin porvareita myötäilevää ja niin muodoin vastuullista.

Kristilliset ovat siinä hallitusporukassa kuin näppy nenässä tai kuin hämillään oleva suntio kauhtuneessa mustassa puvussaan hilsettä olkapäillä keräämässä kirkossa kolehtia pitkävartisella haavilla. 

Eipä sitä näin opposition joulupukkipuolueen kannattajana arvaa enempää kirjoitella tällä kertaa. Minkäkö? No sen joulupukin puolueen, mikä mediaeliitin nyttemmin ylistysten kera hyväksymässä pilakuvassa toivotteli melkein kaikille kakkaa joulua. Kannatin minä kyllä tuossa talvella yhtä kepuliakin, Paavoa, mutta sehän on jo menneitä lumia.



Paavo parka se jää taas keräämään kiukkua muistelmiensa johonkin osaan, kun kepun neuvoa antavat puheenjohtajavaalista tänään julistetaan. Näin siinä valitettavasti käy! 

(Lisäys: Väärin ennustettu, taikuri-Paavo on vielä pelissä mukana!)


Mutta Marille pitäisi nyt keksiä jokin lokoisa murskutusvirka, ehkä EU-tehtävissä - vai onko se jo keksitty? Jospa vaikka Anneli tulisi sieltä euroeduskunnasta seuraavaan Suomen hallitukseen ministeriksi ja Mari menisi sinne tilalle? Mutta eihän sekään asia mulle kuulu.



* * *

Ei kommentteja: