10.2.2013

Äärimmäistä


Äärimmäinen on nyt trendipellejen suosiossa. Maan hallituksesta työnantajien puhemieheksi loikannut Häkämieskin luonnehtii sen samaisen hallituksen puolivälitarkastusta "äärimmäiseksi testauspaikaksi".

Taustalla on mitä ilmeisin odotus siitä, että sikspakkihallitus kykenisi luomaan nahkansa eli tekemään tuntuvia veronkorotuksia, sekä tulonsiirtojen sun muiden menojen leikkauksia. Saas nährä, jotain ehkä tarttis tehrä?

Vai ovatko kaikki hallituksessa nyt suu korvissa onnen huumassa kuin Jyrkillä, kun Rysselissä neuvoteltiin niin onnistuneesti, ettei kukaan ole vielä huomannut, että kallis yhteinen rauhanliike EU on meille yhä kalliimpi. Toiset pohjoismaatkin ne osaa pelata , mutta meillä leikitään aina vain iloista maksajaa.

Ainakin hra Häkämieheltä nahkan luomisen temppu käy sujuvasti kuin samba Kalle Tappiselta. Löysä hallitusnahka lensi helposti pois EK:n tiukan kovanahkan tieltä. Ennen sanottiin, että rahasta se tanssii vaikka ryssän pappi. No, häkis ei ole ryssä, eikä pappi, rahan merkitystä voi vain arvailla.* * *

Poliittiset "ääriliikkeet" puolestaan tekevät sitä, mitä sellaisilta voi odottaakin eli kasailevat mustia listoja vastustajistaan, kuvien ja henkkaritietojen kanssa tietysti. 


Aamun lehdykäisissä päivystävä asiantuntija, tässä tapauksessa rikosoikeuden proffa toteaa, että vastustajat esitetään halveksuttavina ja silläpä lailla heitä  kohtaan ikäänkuin yllytetään käyttämään väkivaltaa. Proffan mielestä tuon sortin nettilistailu saattaa olla julkinen kehotus rikokseen tai kiihottamista kansanryhmää vastaan. Vakavaa asiaa. 


Intrigööri muistuttaa, että molempien nyt puheena olevien ääriryhmien, laitapuolen punikkien ja äärireunan natsukoiden taustalla on paljon äärijulmaa väkivaltaa. Kuulostaako pahalta? Ei kai, kun koviksia ollaan?


Intrigöörin usein lainaaman wanhan kansan mukaan tuossa hommassa on pata kattilaa soimaamassa, musta kylki on molemmilla. 


Aamun uudisissa siteerataan myös sananvapautta tutkiskellutta yliopiston lehtoria, joka on huolissaan netissä julkaistujen tietojen todenperäisyydestä. Lehtorin mielestä on riskaapelia, että ihmiset leimataan väärin perustein jonkin ryhmän jäseniksi.


Tässä kohti on pakko tuhmasti kysyä, jotta mitä sitten, jos tiedot pitävätkin paikkansa? Saako silloin vapaasti mätkiä turpikseen ja potkia genitaaleille? Ei kai nyt sentään? 


Saahan sitä ihmispolo henkisesti hairahtua. Joku voi vain olla nuori ja vaikutteille altis. Eikö pysyttäisi vain sen sananvapauden salliman sanankäytön puolella? Mätetään vastapuolta päihin näppikseltä niin, että nuppi tutisee! Henkilötietojen julkaisemiseen ja laittomiin henkilörekistereihin ei silti tarttis sortua. 


Todennäköistä kuitenkin on, että saamme jatkossakin seurata netistä näitä nykyajan oikeitakin kylätappeluita kaikilla häjyaikojen mausteilla. 


Intrigöörikin meinaa ehkä opetella sellaiseksi, kovasti jonkin vastaiseksi nettiänkyräksi, EU -kritiikillä on vasta vähän harjoiteltu, heh. Poliittisesti köröttelen turvallisesti hiljaa keskellä tietä, joskus vähän vasemmalle päin kallellaan. Nyrkkitappeluun ei tee mieli, eikä oikein jaksaisi juosta karkuunkaan, mutta on mulla vielä äkäinen pätkä.


Joskus kyllä tekisi mieli unohtaa koko politiikka, mutta kun ei malta, ei vielä.* * *

Ei kommentteja: