11.10.2013

Äänestän Halla-ahoa

Intrigööri päätti torstaina äänestää kansanedustaja Jussi Halla-ahoa perussuomalaisten edustajaksi europarlamenttiin ensi kevään vaaleissa. Halla-aho on mielestäni hoitanut koko ajan moitteitta ja ryhdikkäästi luottamustoimensa Suomen parlamentissa.

Muut eduskuntaryhmät paheksuivat torstaina tiedotteessaan joukolla Halla-ahon valintaa Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäseneksi. Voiko enää enempää vainota yhtä miestä ja suuren äänestäjäjoukon valitsemaa kansanedustajaa?

Perusteena tälle henkisesti varmaankin melkein sietämättömälle yksilöön kohdistuvalle syrjinnälle käytetään teennäisesti jotain harkitsematonta blogikirjoituksessa vuosia sitten ollutta lausetta, sekä oikeuden siitä tekemää tulkintaa sakkotuomioineen. 

Eiköhän aika monella muulla nykyisellä kansanedustajalla ja ministerillä olisi syytä seisoa useinkin  peilin edessä keskustelemassa joistakin asioista itsensä kanssa? Vai onko niin, kuten taannoin vaalirahakohun alla joku sanoikin, ettei sitä ja tätä pilkunpissimistä tarvitse noudattaa, koska sen laiminlyönnistä ei ole säädetty rangaistusta? Tai ehkä on niin, että ajan tuuli ja avustajat ovat häivyttäneet rumia jälkiä olemattomiin, eikä itsellä enää olekaan  ns. "sukkela" olo.

Eduskunnan täytyy nykyisin olla vielä kammottavampi työpaikka, mitä se oli vuosia sitten, kun itse sain talon ilmapiiristä lopulta hyvin kielteisen vaikutelman. En moiti huonosta työilmapiiristä ison talon henkilökuntaa, vaan monia siellä toimivia kansanedustajia. Niitä ketaleita.

Kirjoittaessaan tuon surullisen kuuluisaksi tulleen lauseen, Halla-aho ei edes ollut merkittävä poliittinen toimija. Itse en silloin uskonut, että tuo kirjoitus voisi mitenkään johtaa syytteen nostamiseen oikeudessa. 

Mutta enpä olisi taannoin uskonut monia muitakaan nykyisin yleisiä asioita ja ilmiöitä suloisessa Suomen maassa. Maassa on jo vuosia vallinnut myös valikoiva mielipide- ja ilmaisunvapauden vastainen maan tapa eli vainokulttuuri mädännäisine lieveilmiöineen. 

***
Intrigööri pitää myös perussuomalaisten nykyisen euroedustaja Sampo Terhon toimintaa parlamentissa hyvänä ja asiallisena. Terho on koko kautensa ajan tiedottanut kaikille ilahduttavasti mm. omassa blogissaan ja hän oli tähän päivään asti ykkösehdokkaani ensi kevään vaaleissa. Uskoakseni Terholla on noiden vaalien tuloksesta riippumatta edessään merkittävä poliittinen tulevaisuus.

En halua itse syrjiä tai moittia ketään yksilöä enempää, mitä politiikan arviointiin yleensä kuuluu. Sen verran sanon, "etten viime vuosina melko aktiivisena politiikan seuraajana voi täysin luottaa" esimerkiksi Suomen valtuuskunnan puheenjohtajan tai sen varapuheenjohtajan yleiseen toimintaan. Mielestäni molempien suurin ja lähes ainoa ansio tehtäviinsä on heidän oman puolueensa jäsenkirja.

***
Kopioin tähän alle Suomen valtuuskunnan nimilistan. Perussuomalaisten varaedustajaksi tulee siis jatkossa kansanedustaja Jussi Halla-aho.

Suomen valtuuskunta Euroopan neuvoston parlamentaarisessa yleiskokouksessa: Jäsenet: Puheenjohtaja Guzenina-Richardson Maria /sd 04.06.2013 -, varapuheenjohtaja: Sasi Kimmo /kok  30.03.2007 -. 

Valtuuskunnan muut jäsenet: Kaikkonen, Antti /kesk  09.09.2004 -, Mattila Pirkko /ps 10.06.2011 -, Virolainen Anne-Mari /kok  30.06.2011 - .

Varajäsenet: Anttila Sirkka-Liisa /kesk  10.06.2011 -, Myller Riitta /sd  10.06.2011 -, Pelkonen Jaana /kok  10.06.2011 -, Skinnari Jouko /sd  10.06.2011 - ja Soukola Ismo /ps 10.06.2011 -.

Virkamiehet: Carlander, Gunilla, kansainvälisten asiaineuvos, gunilla.carlander@eduskunta.fi***

Ei kommentteja: