12.8.2014

Ihmisyyden tuolla puolen, Isis


Isis, kuin rottalauma riehumassa.
Kansallisissa ja kansainvälisissä laeissa on mustia aukkoja siinäkin, miten pitäisi suhtautua terroristien tukemiseen ja jopa sellaisen järjestön palkkatappajaksi ryhtymiseen. 

Jos ja kun joku toimii kansainvälisen konnakoplan torpedona, kuten huumemafioissa, kiinni jäädessä ankarat tuomiot ovat aina itsestään selviä, melkein jokaisessa maailman maassa. 
Näin ei osata toimia edes kiistattomiin sotarikoksiin osallistuneiden suhteen.
Taannoisen arabikevään kuohuntoihin taisi Suomesta osallistua vain harvoja noista maista lähtöisin olevia ihmisiä. Syyrian rajun diktaattorin nujertamiseen on sitten täältäkin lähdetty melko innokkaasti. Assad armeijoineen ja tukijoineen ei vain näytä kaatuvan lainkaan, hänellä on myös vahvoja ulkopuolisia tukijoita, kuten pappisvaltio Iran ja mukava naapurimme Putinstan, eikun Venäjä.

Syyrian sota onkin alusta asti ollut jotain muuta kuin sisällissotaa, se oli  kuin "jalo" kutsu murhatöihin kaikenkarvaisille islamismilla ratsastaville ääriaineksille. Siitähän on toki paljon esimerkkejä mm. Afganistanista ja Irakista.

Niinpä eräs ajatusten laskioja, eräs suomalainen demari, semmoinen itseään täynnä oleva poliitikontuhero keksi, että Syyrian sodasta palaaville, täällä asuville sankareille, pitäisi taata sotaveteraanien status. 

No, tyhjillään kai piankin ovat nuo oikeiden suomalaisten veteraanien hoitopaikat, kuten Kaunialan sairaala. Mahtavatko edes nykypolven suomalaiset rauhanturvaajat saada tarvitsemaansa hoitoa?

***
Tällaiset murha- ja rosvojoukot, kuten tämä kuvitteellinen kalifaatti isis tai Afrikan yökötys boko haram toimivat kuin kaiken ihmisyyden tuolla puolen ja vastaavia ryhmittymiä on ainakin satoja. Uusiakin tappajaryhmiä sikiää kuin torakoita vanhassa Suomessa tai luteita nykyisin.

On tietysti mahdotonta tietää tarkasti, mitä kukin esimerkiksi Suomesta Syyrian sotaan tai Irakin silkalle rosvoretkelle lähtenyt on tehnyt. Pelkkä osallistuminenkin ja toiminnan tukeminen pitäisi olla syytteen paikka. Kysymys on mille tahansa yhteisölle ehkä vaarallisista henkilöistä.

Isis-ryhmä näyttää kuvistakin päätellen leveilevän mm. katkotuilla päillä, ihmisten elävänä hautaamisilla ja ristiin naulitsemisilla. Syyrialaisia ja irakilaisia käy nyt todella sääliksi, sotien kauhuille ei ole loppua näkyvissä.

Amerikkalaisilla on terrorismista omat, osin oudotkin kriteerinsä ja käytänteensä, mutta miten lienee EU:n ja sen innokkaan jäsenmaan Suomen laita? Rikollisryhmiä kyllä syynätään, mutta yhtä lailla rikollista pitäisi olla osallistua missä tahansa moiseen pahimman lajin terrorismiin joko toimijana tai tukijana. Vihatöihin värvääjinä moiset "veteraanit" olisivat hyvin tehokkaita.

Euroopassa toimii liuta kansallisia tiedustelu- ja turvajärjestelmiä, ainakin Europol lienee käytettävissä ja se kuuluisa Interpol. Vai eikö tietojen vaihto ja yhteistoiminta onnistu? EU:n yhteiset kriteerit olisivat tässä kohti tarpeen, mutta eihän sellaisia kunnollisia ole saatu maahanmuutollekaan.

***
Ellei tunnettuja terroristijärjestöjä, niitä toki tiedetään ja tunnetaan, määritellä rikollisiksi ja niiden julmia tekosia todeta rikoksiksi ihmiskuntaa vastaan, mitä kasvavalle sota- ja murhaturismille voidaan tehdä? Rangaistusten sijasta unioni taitaa tarjota terrorismin tappotantereilta palaaville onnekkaille vain sitä vanhaa alistuvaa löperöintiä eli positiivista syrjintää ja tietysti elinikästä elatusta?

Hitleristä ja Stalinista, Pol Potista, Maostakin, historian pahimpina joukkomurhaajina kyllä höpötetään, mutta näitä uusia jihad-hitlereitä ei haluta tunnistaa. Paha nostaa päätään myös Euroopassa, viimeksi niin on käynyt Ukrainassa.

Jos islamilaisessa maailmassa vielä ollaan kaatamassa jotakuta vakiintunutta hallitsijaa, tältä tarkkailuasemalta kyllä kannatetaan sitä nykyistä valtaeliittiä. Vanhoihin diktaattoreihin voi vaikuttaa eri keinoin, mutta kiihkomieliset vallan anastajat tekevät avuttomille ihmisille ihan mitä vain, pelko, kaaos, kauhu ja kuolema aseinaan.

***
Britannia haluaa käännyttää terroristit ja heidän tukijansa. 


***

Ei kommentteja: