16.8.2014

Sirkushuveja, ei leipää

Pätkäpääministeri A. Stubb se jaksaa viihdyttää, lapsiakin Duudsonien sirkuksen tikkataulun maalina. Toki poliitikkojen erilaiset viestit on aina suunnattu aikuisille eli äänestäjille. Onkohan Stubbin piilotettu viesti nyt sellainen, ettei pätkähallituksella ole tarjota kansalle mitään leivän lisää, joten on pantava sirkushuvien suhteen koreasti?

Big Brother on pian alkamassa ja Idolsitkin lienevät loppuvuonna tulossa. Eduskuntavaalit ovat vasta kevään korvalla, mutta vaalityössä on höyryt jo kutosella kuin vanhassa hinaajassa. Nyt puolueilla ja poliitikoilla onkin totinen paikka pohtia, lähteäkö trendikkäästi hassunhauskalle hupilinjalle vai jaarittaako omaa paremmuuttaan asiapohjalta tai vedotako ihmisiin perinteisesti leveillä lupauksilla ilman turhaa todellisuuden painolastia.

Epäilen jotenkin, ettei uusselkokielisen pääkanisterin huumori ole oikein tarttuvaa sorttia, mutta sehän on oikeastaan tylsää ja ikävää. Kyllä Sirkus Arkadianmäellekin voisi pyrkiä reippailla ja terävillä tempauksilla tarttuvan sirkusmusiikin säestyksellä.


Ensimmäisenä muistelin Linnanmäen ihania vedenneitoja, joita yleisö sai yrittää pudottaa veteen palloa heittämällä. Ploiskis! Jännempää se olisi ehdokkaalle kai kuin tikkataulussa oleminen. Eläväksi tykinkuulaksi ryhtyminen se vasta olisi kunnon ulkoilmatemppu, ehkä se sopisi myös isoon urheiluhalliin poliittisen agitaation vetosäteeksi?

Toki poliitikko voisi pelleillä vaalikarjalle monilla muillakin tavoin, mikä kenellekin parhaiten sopisi. Sirkustaiteen lajikirjo on suuri, mutta kohtuudella opittavissa olisivat ainakin yksipyöräisellä ajaminen, ehkä vatsasta puhuminenkin ja ainakin kaikilta kävisi pellepuvussa areenalla pippalointi.

Läpänheittoräppi täytyy irrota poliitikolta luonnostaan, mutta on siitä ollut poikkeuksiakin, kautta Mooseksen. No, kaipa Stubbeja ja Duudsoneita mahtuu näin pieneen maahan vain vähän kerrallaan? Nytpä tuli mieleen, jotta mitenhän Jyrkillä tyrkkii? Onko komission tilapäinenkin talousvastuu painanut miehen hiljaiseksi, johonkin mykkyrään? Voi sentään.


***

Ei kommentteja: