22.5.2015

Feminismi ruokkii ilmastonmuutosta


Intrigööri tyrkkää seksuaalipoliittisia ja muita uhkakuvia, kuten ilmastopolitiikkaa koskevan postauksen, koska tässä ajassa ja niin pois päin. Seksin ympärillä alati pyörivä pöyristelypyörre osoittaa ainakin iloisesti vääriksi teoriat, joiden mukaan sukupuolia ei olisi edes olemassa. On niitä. 

Toisaalta voisi ajatella, että suuret globaalit uhat, kuten äärifeminismi ja ilmastonmuutos ruokkivat ihmiskunnan yleistä henkistä muutosta, huonoon tai hyvään suuntaan.

Mutta vielä noista mieltämme alati raastavista uhkakuvista, joita mediat tarmokkaasti ruokkivat: Uhkia vaanii ja hyppii puskista kaikkialla kuin tivolin kummitusjunassa. Ihmisen itse ja ihan tahallaan aiheuttama ilmastonmuutoskin tuntuu päivittäisen paasauksen perusteella aiheuttavan jos vaikka mitä kauheuksia. Egyptin raamatulliset vitsaukset sopisivat niissä visioissa muihin satukirjoihin.

Onneksi pahimmat pelottelut ovat vain ennustajien hörinöitä. Ilmasto ei ole missään isosti lämmennyt, eivätkä meret. Yli äyräidensä paisuvat meret eivät ole hyökyinä hukuttaneet koko maailman rantaremmiä. Sen verran muutosta on ilmassa toki ollut, että jossain päin mantereilla sadanta on melkein lakannut ja toisaalla sataa alvariinsa kuin sammiosta kaatamalla.

Niin on pallolla käynyt satoja kertoja aikaisemminkin, kuivia autiomaita ja vehreitä vyöhykkeitä muodostuu ja sitten katoaa. Jopa ilmastonmuutoksista suurimpia, kilometrien paksuisia mannerjäitä muodostavia jääkausia on ollut parin miljardin vuoden aikana useita ja lisää on tulossa. Seuraava jääkausi saattaa tulla vasta 50.000 -100.000 vuoden päässä, mutta nyt jo hytisyttää. Sellaisia ne ilmastonmuutokset ovat.

Ihmiselläkin on osuutensa luonnon suurissa ja ikävissä muutoksissa, esimerkiksi sademetsien ja muiden ikimetsien kaatajana, Aral-järven kuivattajana, sekä yleisesti vesistöjen ja ympäristöjen saastuttajina.

Ilmastonmuutos, se hiilidioksiuskomus, on kuulema niin paha juttu, että siitä selviää vain oikein isolla rahalla. Rahat nyhdetään kehittyneempien teollisuusmaiden vähemmän kehittyneiltä eli helposti höynättäviltä veronmaksajilta.Sellaisiakin ovat ne uskomushoidot, tuossa tapauksessa.

***
Ylläolevan kuvaparin viestittämä pelkokerroin ei ole ainakaan ns. ilmastonmuutosta vähäisempi. Kuvankäpistelyllä on osuutensa toisessa kuvassa ja ehkä seksuaalisella suuntautumuksella toisessa. Kuvista voisi silti päätellä sen, myös evoluutiopsykologisesti ajatellen, että agressiivinen feminismi voi kiihdyttää rajusti ihmisen evoluutiota.

Naisista saattaa olla yleisemminkin tulossa karskeja ja karvaisiakin matriarkaatin sotureita. Miehet muuttuvat vähitellen kesyiksi silisbimboiksi. Naiset harrastavat jo innokkaasti höpöhyppely fitnessin tai irvistelyjoogan sijasta punttisulkeisia, nyrkillä mättämistä ja muita taistelulajeja. Nämä uuden sukupolven kovisnaiset jahtaavat ja säälimättä käyttävät hyväkseen miehiä, jos he sattuvat sille tuulelle.

Miehen osa on usein, ilman sen suurempia suuntaumuksia, vain naispuolen satunnaisen seksiobjektin tyly kohtalo. Jos miehelle vielä jostain perinteinen kotikolo löytyy, tuollaisen kesyhakuisen uroksen aika kuluu lieden, pyykkikoneen ja vaipanvaihtojen välissä. Tästä on jo riittämiin esimerkkejä.

Jos uros ei pidä huolta vähäisestäkään fyysisestä vetovoimastaan, hän joutuu uudenlaisten ärjyfemakoiden korkkarin kannan alle parkettia vasten hierottavaksi. Miessuku päätyy yhä useammin lähinnä lihasvoimaa edellyttävään suoritusportaaseen minimipalkoilla luuseroimaan. Pian äijäparat joutuvat kilpailemaan myös nopeasti kehittyvien työrobottien kanssa ja sehän tiedetään, miten siinä käy.

Hyvässä tapauksessa miehenpuoli voi saada aikansa kulumaan stressisenä koti-isukkina sillä aikaa, kun äippä käy jossain tienaamossa eli työpaikassa hankkimassa hillot kotitalouden ylläpitoon. Joskus illalla kotia tultuaan tuo vahvempi puoliso vain heitäkse divaanille olkkarin viihdekeskuksen ääreen, jotain terästettyä smoothieta silmät ristissä ryystämään. Jäitä pitää sitten löytyä. Isukki laittaa silloin kakrut nukkumaan.

Miehen ehkä joskus harvoin tai silloin tällöin mielimää keppanaa ei pian edes myydä kuin jossain sivujilla takakontista tai Virossa. Kyllä Hiskikin sen tiesi: "Ämmä se huutaa, juo ja mässää, minä vaan astioita tiskaan tässä..."

Käytännössä tämmöinen kehitys on jo pitkään ollut nähtävissä, kun tunnolliset tytöt valtaavat aina vain isomman siivun opiskelupaikoista ja vievät saman tien työpaikoista parhaat päältä. Naisten euro nousee ainakin 1,5 kertoimella ja miesten liksat ovat niitä mitkä joustaa.

Kukapa tietäisi, mihin tuo vääjäämätön kehitys lopulta johtaakaan? Eikä ole enää ihmistä karvoihin katsominen.

Ilmastonmuutosten paikallisia seurauksia voidaan ehkä jossain kohti hidastaa tai lieventää, ehkä myös härskeintä luonnon saastuttamista pystytään ehkäisemään? Sitä vain ei vielä tiedosteta, että ärjyfeminismin käynnistämä ihmisen evoluution loikka ei ole enää lainkaan hallittavissa, se etenee kuin oman universumimme alkuräjähdys. Tämäkin meidän on vielä nieltävä, kaikkine karvoineen.

***

Ei kommentteja: