3.5.2015

Trolli vai ei?

Suomen Puolustusvoimat hallitsee informaatiosodan ja osaa ulkoistaa  trollaamisen. Newsweek-nettilehti arvioi jutussaan, että Suomen armeija valmistelee 900.000 reserviläistä kriisitilannetta varten lähettämällä heille kaikille kirjeet.

Mikä tuossa meni väärin? Se ehkä, että jutun yhteydessä oli haastateltu paria Venäjämielistä hörhöä ihan sieltä viiruimmasta päästä? Puolustusvoimien kirjekampanja osoittaa kyllä ihan kylmän viileesti, että Suomesta löytyy melkein miljoona rerviläistä, joilla on jokin sijoituspaikka tai tehtävä kriisin tai sodan aikana. 

Puolustusvoimat tai Suomen armeija, SA,  kielsi heti tarmokkaasti moiset, muka tuhmasti sodan uhkaa lietsovat arvelut. Niin toveri Putinkin ensin kielsi Krimin miehityksen ja sitten moneen kertaan kaikenlaiset venäläisten sotimiset Ukrainassa. Kyllä Moskovassa nuo tuommoiset yskät ymmärretään.

Huvin vuoksi SA kai kirjoittelee reserviläisille eli muistaa ystävällisesti ainutlaatuisen suurta joukkoa joskus intin suorittaneita? Suomen laskettiin vielä 80-luvulla saavan oikeasti aseisiin kerralla jopa yli 700.000 miestä. Naisia varuskunnissa oli jo tuolloin värvättyinä, heitä oli muuallakin kuin sotkussa ja keittiössä. 

SA:n infokampanja on ilman muuta osoitus siitä, että Suomessa on kaikilla militäärimittareilla mitattuna vahva asevelvollisuusarmeija, eikä se ole mikään kirjekerho. Kirjeen saa melkein miljoona reserviläistä, määrä täyttyisi, jos innokkaimmat ruutiukot ja / tai maanpuolustukseen halukkaat inttiä käymättömät naiset otettaisiin laskuissa huomioon.

Vaikka käypä sodan ajan taistelujoukkomme vahvuus olisi vain jotain 250.000 solttua, on sitä siinäkin sotajoukkoa kerrakseen, koska ainakin tuommoinen joukko kyettäisiin varustamaan kohtuullisesti. Tukijoukkoja ja huoltoa iskukykyinen armeija aina tarvitsee. Taitaahan töpinän ukoillakin jokin vintofka selässä keikkua, siinä sattumia soppaan viskellessä.

En kyllä tiedä, mitä Venäjämielistä kieroutta siinä muka olisi takana, jos armeijan ainutlaatuisen kirjekampanjan ymmärtäisi juontuvan ihan vain Euroopan kiristyneestä turvallisuustilanteesta. Sota on käynnissä niinkin lähellä meitä kuin Ukrainassa. Kyllä se kansalaisia huolestuttaa, reseviläisiäkin.

***
Toinen ihmetyksen aihe tällä tarkkailuasemalla on se, jotta mihin ne järkipersut katosivat, kun sellaisia vielä vaalien alla jossain vilahteli? Luottamuksestakin jotain mainittiin, Sipilän ja Soinin välillä.

Kepu-Sipilää ei juuri nyt persujoukossa silitetä myötäkarvaan, mutta eihän kaikessa tarvitsekaan periksi antaa. Ei hallitukseen menemistä silti pidä torpatakaan. Muuten puolisen miljoonaa suomalaista on peräti kahdesti äänestänyt persuja eduskuntaan turhien toiveiden takia. Näyttöä toisenlaisesta politiikasta maassa ja maan tavalla pitäisi jo tulla!

Persuilla on kovasti paineita päästä hallitukseen. Toisaalta hallituksen muodostaminen ilman persuja olisi kuin jonkin Kataisen kuusikon uudestaan leipomista. Nyt se on vitsa väännettävä, kävi siinä kannatukselle miten vain!

Kompromissit ovat osa toimivaa politiikkaa ja lehmänkauppoja tehdään joskus hyvän tarkoituksen takia. Kaikki ei ole mustavalkoista ja hanassa on muitakin asentoja kuin auki ja kiinni. Hallituksen toimiin ja linjauksiin voi vaikuttaa koko ajan neljän vuoden aikana, tilanteet elävät. Silloin vain pitää itse olla vaikuttamassa siellä hallituksessa.

Voihan tämä kaikki olla vain hallituspelin politiikkaa, semmoista seteliselkärankaisuutta, vai mitä se oli? Ehkä Soini vain asettaa omassa puolueessaan jyrkkiä vaatimuksia esittävät poliitikot tosiasioiden eteen: Näillä eväillä mennään hallitukseen ja noilla jäädään rannalle ruikuttamaan.


***

Ei kommentteja: