9.5.2015

Hyvää Eurooppa-päivää!


B.W. sanoo, että Eurooppa on 
syvällä p*skassa. Mutta 
silti hyvin pyyhkii?
Tänään lauantaina vietetään Eurooppa-päivää ja muistellaan Suomen liittymistä unioniin 20 vuotta sitten. Siinä Suomelta meni mahdollisuus oikeaan itsenäisyyteen, mutta eipä sitä tavis tajunnut, eikä nähnyt silloisen propagandan valossa.  

Sitä ennen, Suomi ehti muutamia lyhyitä laman vuosia olla vapaa ja itsenäinen sitä oikeastaan tajuamatta. YYA-sopimus romahtaneen Neuvostoliiton kanssa oli raennut, eivätkä suuret poliittiset johtajamme olleet vielä ehtineet kunnolla rähmälleen Moskovan sijasta uuteen suuntaan Brysseliin.

Sittemmin päättäjämme ovat yrittäneet pitää huolta sitä, että emme ikinä pääsisi irti unionista ja sen velkarahaliitosta. Mutta toivo elää, sillä kreikkalaiset näyttävät meille vielä, onko ja millaista elämää on olemassa EU:n jälkeen. Nykyistä huonommin Kreikassa ei enää voine mennä? 

Lisäys: Nerokas EU on kuitenkin keksinyt Kreikassa ikiliikkujan: Tukipaketteja tarvitaan, jotta niillä voidaan maksella entisiä tukipaketteja takaisin ja pidellä euroalueen suurpankkeja pystyssä. Pian tarvitaan taas uusia tukipaketteja...

Tavallisille kreikkalaisille tukipaketeista ei kuitenkaan anneta, muuten siellä tuhlattaisiin rahat kaikenlaiseen turhuuteen, kuten vaikka kouluihin, sairaaloihin, lääkkeisiin, uusiin työpaikkoihin, asuntoihin, ruokaan ja eläkkeisiin. Kaikkia noita juttuja on jo Kreikassa leikattu ja rutistettu. Ei se paljon naurata.


***

Ei kommentteja: