5.5.2015

Sipilä, Soini ja zorbas

Kauppalehti asettelee jo persujen Timo Soinille valtiovarainministerin viittaa. Kepun Juha Sipilä ottaa tietenkin harteilleen pääministerin paksun loimen.

Moni asia on muuttunut neljässä vuodessa, mutta zorbasta mennään välillä vieläkin. Kreikkalainen tanssi sirtak kaikkine kuvioineen tulee Suomessakin yhtä tutummaksi. 

Mentiin rikasta, nyt hypitään köyhää. Sirtakia tanssivat myyttisen perinteen mukaisesti usein miehet kahdestaan kädet toistensa olkapäillä. Kävisi sellainen tanssi tulevillekin johtaville ministereille, jos he ovat Sipilä ja Soini?

Uutta hallitusta odotellessa muistelkaamme tovi oheisen kuvan iloista ja yltiövastuullista ministeriparia. Se oli juhannustanssi 2011. Oi niitä aikoja... Vai pitäisikö sanoa, että voivoivoi?

***
Lisäys 7.5: Sipilä sitten ravisteli hihaässänsä ulos. Se kolmas ässä eli piilokortti oli reipas hra Stubb. Jokeri eli RKP jäi nyt mörkkinä pakkaan. Onnea vain oikein kovasti, erityisesti meille kaikille! 

Nyt alkaa ulina ja hampaiden narskuttelu oppositiossa ja sitä riittää. Meitä kotikatsomoissakin kiusataan oikein kunnolla. Mutta eiköhän tästä vielä selvitä! Jos ei, niin kolme ässää oli huono käsi.

***

Ei kommentteja: