11.11.2015

Sähkötupakki älyluurissa

Älyluurit ovat laitteina tylsiä läpyköitä. Ne ovat käsissä liukkaina herkkiä särkymään tai kastumaan. Läpyköitä saa latailla joka päivä ja sormenjälkiä ruudusta pitää pyyhkiä alvariinsa.

Älypuhelimiin ei ole konsaan saanut mainittavia lisälaitteita. Esimerkiksi sähköhammasharjaa, kunnon hieromavimpainta tai partakonetta luurin lisukkeeksi on ollut turhaa odotella.Ennenkin oli kyllä luuri
ja tupakkia.
Intrigööri hoksi Mobiili fi. -sivustolta, että älyluurit ovat vihdoinkin astumassa uuteen aikakauteen. Sähkötupakkien pioneeri oli aikoinaan nimeltään Jupiter, sillä nimellä saa piankin myös kai ihan laatuisan älypuhelimen. Valmistajan eli Vaporcaden puhelin toimii sovelluksen ja lisäimukkeen tai letkun avulla sähkötupakkana.

Kadulla kulkijoista melkoinen osa tuijottaa aina vain hellittämättä puhelimensa näyttöä. Ehkä monet luureilijat jättävät pian jälkeensä nikotiinihuuruisen vesihöyrypilven? Siistimpää se olisi kuin oikean myrkkysavukkeen röyhyyttely. Sähkötupakka sopii paremmin myös sisätiloihin.

Tupakkitauko saattoi olla
herkkä hetki.

Uutuudelle voisi veikata ainakin kohtuullista suosiota, jos luuri on muuten hyvä.


Sähkötupakkaan siirtyminen on yksi harvoista konsteista, millä voi todella päästä eroon oikeasta tupakoinnista, mutta poliitikot ja viranhaltijat haluavat tehdä siitäkin kallista ja vaikeaa. Pääseekö sitä ihmispolo tupakista ollenkaan eroon tai ei, se on aina yksilöllistä. Toisaalta uutuuspuhelin yhdistää ainakin kaksi riippuvuutta aiheuttavaa juttua, nikotiinin ja älyluurin.


***

Mutta osattiin sitä ennenkin. Äly oli nupissa ja tupakki huulessa. Langaton luomuverkko toimi niin pitkälti kuin huuto kuului.


***


Ei kommentteja: