21.2.2016

Demokratia hukassa


Juhannuksena tietänemme, aikovatko englantilaiset itsenäistyä Euroopan Unionin holhouksesta. Intrigööri on ollut vuosia yhtenä rakkina töllin nurkalla louskuttamassa EU:n liittovaltioaikeita ja pankkiirivetoisuutta vastaan. 

Viime aikoina on ollut hyvä todeta, kuinka meidän tavisten lisäksi monet parhaista euromysteerion asiantuntijoista tuovat esille unionin epäkohtia ja arvostelevat mm. epäonnistunutta rahaliittoa.

Fipra Finland Oy:n Eero Iloniemi kirjoittaa Brexitistä Verkkouutisten blogissa otsikolla "Brexit - paljon melua tyhjästä"

Brexittiä on Iloniemen mukaan kuvattu jonkinlaisena Brittien saarten irtautumisena Euroopasta. Tämä pitäisi kertoa sveitsiläisille ja norjalaisille. He ovat iloisen epätietoisia kaikista niistä kauhukuvista, jotka muka kohtaisivat Britannian EU-eron yhteydessä.

"Irvokkainta koko Brexit kuviossa on se, että se on epäsuorasti paljastanut kuinka välinpitämättömästi euroeliitti suhtautuu kansanvaltaan ja demokratiaan. Meillä Suomessa valtamedia on lähes kokonaan sivuuttanut yhden Brexitin kannattajien aivan keskeisen motiivin, huolen kansanvallasta."

***
Lisäyksiä: 

Arvaillaan nyt brittien äänestystä vielä jussiin asti.

Suomi tiukkaa itse EU-direktiivejä.

Nelisen vuotta sitten velkakriisin ja tukipakettien pyörteissä koko manner meinasi 
hajota, siis melkein.

Briteillä on syynsä, lisäyslinkki elokuulta.


£ € $

Ei kommentteja: