12.2.2016

Rajakimppaan Norjan kanssa!

Venäjä on sulkenut Norjan vastaisen rajansa pakolaisten palautuksilta. Venäjän raja on siis auki länteen päin, mutta takaisin palaajilta raja on kiinni. Maahantulijoita pyöräili Venäjältä Norjaan viime vuonna noin 5 500. Norjalla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa 196 km ja yksi rajanylityspaikka Kirkkoniemessä.

Suomella ja Venäjällä on rajaa keskenään 1 340 km. Maahantulijoiden määrä Venäjältä pohjoisten raja-asemien Raja-Joosepin ja Sallan kautta Suomeen lienee vielä yhteensä sadoissa, mutta viimeistään keväällä heidän määränsä noussee roimasti. Kuinka roimasti, sitä vasta pähkäillään.

Venäjällä on tiettävästi vähintään useita tuhansia länteen tuloa aikovia kriisimaista lähteneitä pakolaisia, sekä iso joukko muiden maiden siirtolaisia, joilla on oleskelulupa Venäjällä. Venäjä aikonee kylmästi päästää kaikki nuo tulijat Suomeen ja Norjaan. Ehkäpä öljyvaltiolla ei ole enää perinteiselle vierasväelle töitä?

Koska Suomen ja Venäjän korkean tason neuvottelut pakolaisista eivät näytä johtavan mihinkään, taitaa olla parasta neuvotella tästä lähtien tiiviisti Norjan kanssa siitä, kuinka kevään ja kesän pakolaisten tulva pysäytetään.

Venäjä voi sulkea rajansa pakolaisten palautuksilta Norjasta ja Suomestakin. Kyllä rajan sulkeminen pitää olla mahdollista myös toisin päin. Se olisi myös oikein sekä venäläisiä että pakolaisia kohtaan. Miksi sotaa pakenevia ihmisiä tai elintasopakolaisia pitäisi pompotella tai yrittää palautella, koska myös suurvalta Venäjä kunnioittaa kansainvälisiä sopimuksia oikein urakalla? Vai eikö muka kunnioita? (Ai eikö?)

***
Kyllä tässä vanhakin alkaa kuontua Natoon liittymisen puolelle. Venäjä on jo sen verran outo ja arvaamaton, että rankkoihin liikkeisiin on syytä varautua, vaikkei pahaa sotaa veikkaisikaan. Neuvostoliiton talousrojahduksesta selvittiin, mutta Putinstaniltakin voi vielä pudota pohja pois. Kipuilevan jättiläisen vieressä on kääpiön paha rauhassa pötkötellä.

Sotilasliiton väriä saattaa olla pakko virallisesti tunnustaa, jos edes jotain sinivalkoista haluaa täällä kotimaassa säilyttää. Ihanan kallista ja ongelmaista se natolaisuus saattaisi olla, mutta se olisi vain yksi Suomen itse itselleen järkkäämistä pohjattomista kaivoista. Johan Suomi on jo pitkään ollut Naton kanssa silleesti! Mitä siitä, jos joutuisimme entistä useampien ydinaseiden kohteeksi?

***
Lisäys: Oma pikku näkemykseni Natosta on silti edelleen vatulointia eli ehkä tai jos on pakko, jotain sellaista. Vastikään kommentoin asiaa blogissa Ihmisiä telineillä:


intrigööri kirjoitti 29.1.2016 klo 16.36
Suomi näyttää vain lisäävän Naton lääppimistä. Jo nyt me ollaan Naton kanssa kuin perskannikka paidan alla. Ruotsi on se toinen kannikka. Mitäpä tuosta muuta voisi seurata kuin se, että Suomesta tulee sotilasliiton täysjäsen ja ilman kansanäänestystä.
Samalla Suomi pääsee entisen vahvan kauppatoveri Venäjän silmissä viholliseksi, osaksi ihtiään suurta saatanaa. 


Mitä siitä sitten seuraa, ei se ainakaan ole meille mitään hyvää. Venäjän kannalta rauhallisin pitkä raja jää historiaan ja kansallinen sotauho siellä pakosti vahvistuu. Suomen lamppupäät ostavat sitten velaksi natomaista kalleinta mahdollista sotaroinaa ja paljon. Ehkä se on sitten talouslukkari Saksankin silmissä hyväksyttävää, koska se on niiin natolaista, kuten Kreikassa. Eikä siitä sitten puutu enää kuin se sota.

***
Linkkejä: 

14.2: Kolmekymmentä kansallisuutta, IS:n juttu.
15.2: Venäjän painostusta? Ylen juttu.
15.2: "Keinolla millä hyvänsä.", VU:n juttu.2 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Ulkoministeri Timo Soinihan väläytti jo rajan sulkemista kokonaan, jos pakolaisia rupeaa oikein enemmän tulemaan ja se olisi aivan oikea ratkaisu.

Venäjällä on miljoonia "pakolaisia", joita houkuttaa Suomen kuviteltu hyvä elintaso.

"Saako oleskeluluvan viikossa, järjestyykö perheen yhdistäminen kahdessa viikossa, alkaako perustulo juosta heti?", näin olivat Tornioon tulleet 20. 000 irakilaista kyselleet ensimmäisinä ja maahanmuuttoviranomaiset olivat kuunneelleet kauhuissaan. SK.

intrigööri kirjoitti...

On se hyvin huolestuttava näkymä, jos raja alkaa tosissaan vuotaa Venäjältä, enkä olisi vielä varma Ruotsinkaan rajan pitävyydestä. Kaikki rajat on Suomessakin pakko sulkea Euroopan ulkopuolisista maista tulevilta sosiaaliturvan hakijoilta. Ellei näin tehdä, se on tahallisen tuhon aiheuttamista ja petturuutta tavallisia suomalaisia kohtaan. Ehkä Norjan kanssa löytyisi yhteinen linja siitä, miten pitäisi toimia?
Suomi on jakanut vuosittain miljardiluokan kehitysapua, unelmahattaroita, mihin ei olisi enää vuosiin ollut lainkaan varaa. Kehitysapu ja muu apu pitäisi suunnata nyt kipeimmin sitä tarvitseville, kuten syyrialaisten pakolaisleireille.