15.2.2016

Jari Tervo, nahkahomolasta

Intrigööri sai tuossa äsken syödyksi pöperönsä, joten uskaliaasti piti pitkästä aikaa klikata Ylen sivuilta suurajattelija Jari Tervon kirjoitusta

Nyt intrigööri on huolissaan mainitun kansallisen kirjailijan terävänäköisyyden puolesta.

Tervolla on kyllä jutun kuvasta päätellen komiat sinisankaiset, 70- ja 80-luvun malliset (90-luvun venäläismalliset) silmälasit. Kannattaisiko Tervon kuitenkin vaihtaa optikkoa tai jotain, koska hänen mielestään Suomi näyttää nahkahomolta? 

Siis Suomesta tulee Jari Tervolle ensimmäiseksi mieleen nahkahomo?

Tervo perustelee näkemystään netin hakukoneella. Kun taiteilija Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin nimeä hakee kuukkelissa, löytyy 51 miljoonaa osumaa. Sehän on paljon se. (Uusi haku toi lukemaksi 46 miljoonaa.)

***

Kuitenkin hakusanalla Suomi osumia löytyy ihan eri malliin eli liki 1,2 miljardia! Suomesta tulee siis yli miljardi kertaa mieleen Suomi. 

Hakusanalla sisu sai 32 600 000 osumaa. Sana sauna toi peräti 225.000.000 osumaa, toki saunoja on paljon muuallakin kuin Suomessa.

Jean Sibelius ei Tervon mielestä (ne huonot silmälasit?) ei saisi kuin reilut miljoona osumaa? Mannerheimin nimellä JT sai kai jotain 20.000 tulosta.

Intrigööri sai hakusanalla Jean Sibelius yli 14 miljoonaa tulosta. Pelkkä Sibelius toi 11 miljoonaa osumaa. Se on pienen maan kulttuurihenkilölle paljon.

Mannerheim -nimen haku toi heti 556.000 osumaa. Tuloksissa on suorastaan hirmuisia heittoja!

Urheilijoista Kimi Räikkösen nimi tuotti melkein 1,3 miljoonaa osumaa. 

Siellä saapasnahkatornissa, eikun nahkahomolassa Jari Tervo on kyllä tunnettu persoona, nimi toi peräti 428 000 osumaa.

Kauniissa kotimaassaan Suomessa sitkeästi asuva intrigööri on kai viilee mulkero, mutta maailmanmitassa melkein olemattomuus 15 000 googlen osumalla.  (Määrä kasvoi paljon uudella haulla.)

Intrigööri päihitti osumissa ainakin hakusanan nahkahomo, jolla sai vain 4 400 osumaa. Haha!

Jatkakaa toki hakuilua, olkaa hyvät! 

(Hakutuloksissa oli ihmeen paljon muutoksia, kun tarkistelin niitä yli viikkoa myöhemmin chrome-selaimella. Koetin siltä osin korjailla postausta.)


***

Ei kommentteja: